Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Мінфін та Держфінмоніторинг працюють з міжнародними партнерами, щоб внести росію до «чорних» списків FATF та ЄС, – Денис Улютін

18 квітня, 19:52

Сьогодні Міністерство фінансів спільно з Державною службою фінансового моніторингу щодня працюють із міжнародними партнерами для внесення росії до «чорних» списків FATF та ЄС, повідомляє Урядовий портал. Про це повідомив Перший заступник Міністра фінансів Денис Улютін під час онлайн-виступу на міжвідомчому форумі «Стратегія розвитку системи фінансового моніторингу в Україні 2024–2026», організованому спільно з програмою підтримки ОБСЄ в Україні.

Участь у заході взяли представники Мінфіну, Держфінмоніторингу, Національного банку, Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, Академії фінансового моніторингу, Офісу Генерального прокурора, Національного антикорупційного бюро України та міжнародні партнери.

«Події, які відбуваються в нашій країні, створюють серйозні виклики не тільки для фінансової системи України, але і негативно впливають на глобальну фінансову систему. Саме тому всі зусилля у боротьбі з проявами злочинної діяльності — починаючи від незаконних фінансових операцій грального бізнесу, відмивання коштів до фінансування колаборантів і терористів – мають зробити нашу фінансову систему більш безпечною та менш вразливою до таких загроз», – зазначив Денис Улютін.

Сьогодні міжнародні партнери вживають заходів проти російської військової «машини». Водночас росія дедалі більше переміщує певні торговельні та фінансові потоки через треті країни, щоб уникнути санкцій і продовжувати закупівлю критично важливих товарів для свого військового виробництва.

Під час виступу Денис Улютін звернув увагу на необхідності інституційного розвитку наглядових органів України у сфері боротьби з відмиванням коштів та фінансуванням тероризму в частині вдосконалення ІТ-інфраструктури та систем управління інформаційними потоками в цих органах: «Наприклад, перехід до нагляду на основі оцінки ризиків означає надання компаніям легкого доступу для завантаження та обміну звітною інформацією. Зі свого боку регулятори повинні мати доступ до якісних та своєчасних даних».

Також під час форуму обговорено питання, присвячені особливостям стратегії розвитку системи запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення, та актуальних тенденцій розвитку у цій сфері.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати