Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Фермерам у скруті з Донеччини виділили понад 7 мільйонів гривень на ветеринарні ліки

30 квітня, 21:49
Фото з архіву "Дня"

1300 родин у Донецькій області отримали по 5300 гривень від міжнародних донорів на закупівлю необхідних ліків для тварин. Підтримку отримали господарства, які займаються скотарством та перебувають у скрутній ситуації. Через брак грошей на медикаменти деякі фермери змушені вбивати корів і продавати на м’ясо, повідомляє Вільне радіо.

Про компенсації фермерам розповіла на брифінгу заступниця директора департаменту агропромислового розвитку та земельних відносин Донецької ОДА Олена Рибакова.

“Напрямок допомоги від Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН та уряду Німеччини  — це здійснення закупівлі кормів для сільськогосподарських тварин. Кожна відібрана для участі у програмі родина отримала 5550 гривень для цільового використання на придбання кормів сільськогосподарським тваринам. Загалом допомога склала 18,7 мільйона гривень”, — розповідає посадовиця.

Програма завершилася 31 березня 2024 року. Допомогу отримали 3375 родин з 23 громад Донецької області.

“Під час реалізації цієї програми донори вирішили залучити ще 1300 домогосподарств, які утримують саме корів, щоб вони їх не різали та не продавали. Кожне з цих домогосподарств отримало додатково 5300 гривень для придбання ветеринарних препаратів. Додатково на це пішло 7,1 мільйона гривень”, — додає заступниця директора департаменту агропромислового розвитку Донецької ОДА.

Розподіленням допомоги від міжнародних партнерів для фермерів, які тримають корів, займаються спільно.

“Громадська організація “Східна українська сільськогосподарська дорадча служба”, Департамент [агропромислового розвитку та земельних відносин Донецької ОДА] та територіальні громади проводять роботи щодо надання міжнародної допомоги вразливим категоріям населення, які займаються тваринництвом у домогосподарствах у селах [Донецької області]”, — уточнює Олена Рибакова.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати