Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Депутати міськради Чернівців підтримали Буковинський фінансово-економічний університет

02 лютого, 13:28

Сьогоднішнє засідання сесії Чернівецької міської ради розпочалося з питання реорганізації Буковинський державний фінансово-економічний університет. З проханням допомогти відстояти виш, у якому навчається більш як три тисячі студентів та працює близько півтисячі виклидачів, до депутатів і міського голови звернувся колектив університету.

У той час, як ректор БДФЕУ, представники студентства, викладацького складу вишу та батьків студентів пройшли до сесійної зали, майже дві тисячі студентів університету пікетували мерію. Вони тримали плакати на підтримку своєї alma mater, скандували "Ми не хочем в ЧНУ – поверніть БДФЕУ!".

На запрошення міського голови у сесії взяв участь представник Міністерства освіти та науки України Олег Шаров. Він повідомив, що рішення уряду про приєднання БДФЕУ до ЧНУ є законним і остаточним. Його слова потонули у вигуках "Ганьба!". Депутати міськради, представники вишу та громадських організацій дорікнули МОН й уряду у непрозорості й недемократичності процедури ухвалення рішення, зневазі до гідності громади університету та міста.

Після бурхливих обговорень депутати прийняли звернення до Президента України Петра Порошенка, Прем’єр-Міністра Арсенія Яценюка та  Міністра освіти та науки Сергія Квіта з вимогою скасувати рішення про реорганізацію БДФЕУ та про його приєднання до ЧНУ. Зважаючи, що завтра у Києві відбудеться засідання Кабміну, громада також доручила міському голові та ректору БДФЕУ взяти у ньому участь.

Анна ГАРГАЛЯ, Чернівці

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати