Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Вінниці діти з соцпритулку підготували 50 вітальних листівок для жінок у погонах

03 березня, 22:35

З нагоди 8 березня керівники гуртків підліткового клубу «Універ» провели майстер-клас з арт-дизайну для вихованці Центру соціально-психологічної реабілітації. 20 хлопчиків і дівчаток, переважна більшість з яких позбавлені батьківського піклування, із задоволенням виготовляли вітальні листівки для жінок – вінницьких військових медиків із 59-го мобільного госпіталю, що дислокується у Сватовому. У таких спосіб організаторам акції вдалося залучити соціально вразливих дітей до волонтерства і арт-терапії.

«Зараз у нашому Центрі перебуває 24 дитини у віці від 3 до 18 років. У кожного з них своя трагічна історія. Старші діти добре розуміють нинішню ситуацію в країні і прагнуть бути потрібними. Тому часто ініціюють проведення благодійних акцій у закладі. Взимку, наприклад, ми плели теплі шкарпетки для наших захисників, малювали малюнку на новорічну тематику, потім готували «валентинки». І все це передавали через волонтерів на передову. А сьогодні на запрошення «Універу» долучилися до виготовлення вітальних листівок для жінок у погонах. Переконана, що для дітей це корисне заняття і гарний патріотичний урок», – каже психолог Центру соціально-психологічної реабілітації Наталя Суворова.

Одинадцятирічний Руслан Бірюков перебуває у Центрі другий місяць. Для жінки-хірурга він виготовив листівку у формі сердечка, яке прикрасив різнокольоровими квітами. Підібрав для привітання і ліричний вірш. Зізнається, що спершу хотів сам написати побажання, але підходящих слів так і не зумів підібрати.

«Не знаю, що можна сказати цим мужнім жінкам, які щодня рятують чиєсь життя. Бути військовим лікарем – це благородно. Бажаю їм одного – повернутися якнайшвидше додому і обійняти своїх дітей. Вони, напевно, їх дуже чекають», – припускає Руслан.

Загалом під час майстер-класу діти виготовили 80 вітальних листівок. По одній залишили собі на згадку, а 60 запакували у коробку. Її вже на цих вихідних волонтери з наглядово-координаційної ради громадських організацій та волонтерів при Вінницькому шпиталі доставлять до 59-го військово-мобільного шпиталю, на Луганщину.

Оксана СОБКО, Вінниця, фото Ігоря КАРЛИЦЬКОГО

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати