Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

В опозиції ініціюють звільнення суддів ВАСУ

11 лютого, 14:01

Голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк пропонує звільнити суддів другої палати Вищого адміністративного суду України (ВАСУ), які позбавили депутатських повноважень Павла Балогу і Олександра Домбровського.

Проект постанови під № 2262 зареєстрований на сайті Верховної Ради в понеділок.

А.Яценюк ініціював звільнити суддів Наталю Блаживську, Олександра Веденяпіна, Михайла Зайцева, Олега Кравцова, Інну Масло, Юрія Цвіркуна і Едуарда Шведа.

"Це знаменита сімка, яка вирішила неконституційно знищити український парламентаризм за прямою вказівкою президента Віктора Януковича. Ці судді повинні бути позбавлені статусу суддів", - зазначив він на прес-конференції в Києві в понеділок.

За його словами, один з цих депутатів - П.Балога, який був позбавлений мандата депутата за те, що написав заяву про вихід з фракції Партії регіонів. Інший депутат (О.Домбровський) отримав свій мандат в обмін на обіцянку увійти у фракцію Партії регіонів, однак, після того, як депутат вийшов з цієї фракції, мандат у нього відібрали.

Як повідомлялося раніше, ВАСУ визнав недостовірними результати виборів народних депутатів в одномандатних округах № 11 (Вінниця) та № 71 (Закарпатська обл.), де обрані відповідно О.Домбровський і П.Балога, а також зобов'язав ЦВК провести повторні вибори в цих округах. Це випливає з рішення ВАСУ від 8 лютого 2013 року, який був винесений за позовом Юрія Кармазіна, Євгена Угля і Анатолія Дацького до ЦВК.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати