Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Вінниці проводжали контрактників

14 березня, 18:03
Фото Ігоря КАРЛИЦЬКОГО

Від початку року на службу за контрактом у Збройних силах України зголосилося 400 вінничан. 185 з них сьогодні відправилися до навчального центру. Це вже третя група контрактників, які, як зауважив т. в. о. військового комісара Вінницького обласного військового комісаріату, підполковник Михайло Дзигаленко, добровільно вирішили служити у війську.

«Більшість нинішніх контрактників проходитимуть службу у сухопутних військах, які мають найменший відсоток укомплектованості. Але є й такі хлопці, які одразу після навчання направлятимуться у високомобільні десантні та повітряні війська Збройних сил України, – каже підполковник. – Відправка контрактників на загальновійськові полігони відбувається у чотири етапи. Сьогодні відправляємо вже третю групу. Наступну – проводжатимемо наприкінці березня. Усі військовослужбовці після навчання проходитимуть службу у військових частинах, у зону АТО їх не відправлятимуть».

Зі 185 вінничан, яких сьогодні проводжали до навчального центру, було 20 жінок. 48-річна Людмила Дмитришина із села Мухівці (Немирівського району) вирішила піти до війська, щоб підтримати свого сина, який також служить за контрактом. Чи потрапить жінка у військову частину сина, не знає. Але вдома сидіти не хоче. За фахом вона кухар, тож сподівається, що її смачні борщі сподобають відважним українським військовим.

Оксана СОБКО, Вінниця. Фото Ігоря КАРЛИЦЬКОГО

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати