Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У тернопільському військкоматі розпочали службове розслідування через повістку на ім’я загиблого Героя-воїна

14 серпня, 16:20
Фото автора

13 серпня сім’я Героя України, воїна Андрія Юркевича, який майже рік тому загинув у зоні АТО, отримала повістку на ім’я загиблого бійця. Про це 13 серпня повідомила у соцмережі вдова Андрія Христина Юркевич.

Сьогодні, 14 серпня, на прес-конференції, яка відбулася у приміщенні Тернопільського обласного військкомату, Христина Юркевич розповіла: «Моєму чоловікові прийшла повістка вчора, близько 11 години дня. Важко передати реакцію і емоції, які були в нас. Андрій загинув 5 вересня 2014 року. Через три тижні фактично буде річниця як чоловіка немає. Він був перший тернополянин, який загинув в зоні АТО. Прізвище усіх героїв ми повинні пам’ятати. Мені вибачення не потрібне, але я вимагаю, щоб більше таке не повторювалось».

Військовий комісар Тернопільського обласного військового комісаріату, полковник Володимир Катинський зазначає, що з приводу цього випадку вже розпочалася службова перевірка.

– Хочу перепросити перед батьками, в черговий раз прошу пробачення в дружини нашого загиблого Героя. Я вже призначив службове розслідування з цього приводу. Це комплексна помилка не тільки військового комісаріату, але й дільниці оповіщення, яка подавала ці списки, яка безпосередньо здійснювала вручення цієї повістки», – зазначив Володимир Катинський. – «Особи, які причетні до цього випадку, будуть покарані за таку службову недбалість. Винним загрожує дисциплінарне стягнення. Розслідування визначить провину кожного».

Зазначимо, Андрій Юркевич був активним учасником Революції Гідності. Пізніше він пішов добровольцем у зону АТО. Перед тим, як вирушив на передову, Андрій написав книгу «Моя революція». В зоні проведення антитерористичної операції Андрій служив в «Айдарі» – виконував обов’язки командира відділення. 5 вересня 2014 року Андрій Юркевич не повернувся з бойового завдання біля с. Весела Гора, що на Луганщині. Поховали Героя 11 вересня у Тернополі.

У червні 2015 року згідно з указом Президента України Андрія Юркевича посмертно нагородили орденом “За мужність” ІІІ ступеня.

 

Тамта ҐУҐУШВІЛІ, Тернопіль

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати