Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Вінниці викладачі ДонНУ читають лекції під відкритим небом

15 червня, 13:45

Кандидат історичних наук, доцент кафедри всесвітньої історії, кафедри журналістики Донецького національного університету Антон Лягуша став першим спікером вуличного університету, який стартував у рамках ініціативи «Проектор» Вінницького осередку ВМГО «Фундація регіональних ініціатив». Темою першої лекції, яка відбулася на Європейській площі, стала репрезентація минулого в сучасних медіа. Антон Лягуша намагався пояснити вінничанам, що таке маніпулятивні технології та навіщо нам говорити про минуле в публічному просторі.

«Проектор» – це неформальна освітня ініціатива, вільний простір знань, дискусійна платформа для обговорення різних питань, обміну інформацією та досвідом, – каже Антон Лягуша. – Наша команда проводить безкоштовні лекції, читання, організовує зустрічі з цікавими людьми, кіноперегляди. Одна з них відбулася у суботу, 12 червня, просто неба у самому центрі Вінниці».

Охочі послухати лекцію викладача ДонНУ розмістилися на килимах прямо посеред галявини, недалеко від головного символу міста – Вінницької Вежі. У такій неформальній обстановці лектор розповідав цікаві історичних фактів перекручування інформації та на прикладах вчив слухачів, як відрізняти фейк від правди.

Оксана СОБКО, Вінниця

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати