Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Тернополі до роковин бою під Крутами проведуть акцію "Доба"

27 січня, 21:47

30-31 січня у Тернополі відбудеться акція «Доба», що присвячена річниці бою під Крутами. Учасники заходу 24 години добровільно проведуть без засобів зв’язку в Тернопільському історико-меморіальному музеї політичних в’язнів, в камерах колишнього слідчого ізолятора КДБ. Відбудуться зустрічі з громадськими діячами, перегляд історичних фільмів. Організатором заходу виступає  Тернопільський осередок СУМ в Україні.

«Акція має виховну мету. Учасники «Доби» дізнаються про життя героїв, які боролися за визволення України. Заплановано провести цілий ряд заходів – гутірки, мовчанки, можна буде багато почути про історичну тематику – будемо дивитися фільм «ЛЕГІОН. Хроніка Української Галицької Армії». Тему історії самого приміщення, де проводиться «Доба», завжди розкриваємо під час заходу. Якщо будуть бажаючі, на початку акції зробимо екскурсію в музеї», – розповідає голова Тернопільської міської організації Спілки Української Молоді в Україні Тетяна Денис. – «Також виготовлятимемо подарунки для бійців АТО. Будемо плести чотки для військових. Минулого року зробили маскувальну сітку, цього разу запитали про потреби воїнів і вирішили виготовити вервиці».

Акція «Доба» закінчиться в неділю, 31 січня, службою Божою о 10-й годині, в капличці музею політв’язнів.

Додамо, що з нагоди відзначення Дня пам’яті Героїв Крут на Тернопільщині 29 січня відбудуться урочистості. У навчальних закладах області організують тематичні та військово-історичні читання, а також наукові конференції, літературно-музичні композиції. У храмах відправлять поминальні панахиди за загиблими Героями.

Тамта ҐУҐУШВІЛІ, Тернопіль, фото зі сайту ГО СУМ

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати