Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«День» згуртував довкола себе українських інтелектуалів

24 червня, 00:00
ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

Я читаю газету з моменту її створення. Приваблює, по-перше, те, що відкрита для різних думок. По-друге, що зуміла згуртувати довкола себе українських інтелектуалів. Сьогодні це вкрай важливо!

На моє переконання, нині видання — найбільш інтелектуальне серед українських друкованих ЗМІ. Мені здається, якби більше людей його читало, до певної міри, змінювалося б наше суспільство.

Очевидно, «День» не завжди був таким, яким є зараз. Однак вже тоді на нього покладалися великі надії. Між іншим, повинен сказати, що на початках у мене було помилкове бажання, щоб це була тільки україномовна газета.

Чому? Доти не було українських видань такого високого рівня. Насправді те, що вона виходить двома мовами — теж її велика перевага й нові можливості. Ми повинні вести діалог з людьми, які є, в принципі, дружніми до нашої культури й України загалом, але вони російськомовні або навіть російськомислячі. Серед них багато цікавих і конструктивних.

Дай Боже надалі утримувати той рівень, який «День» осягнув тепер. А коли той рівень зберігатиметься, то і зростатиме. Бо він сам по собі диктує саморозвиток, самозростання і самозбагачення.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати