Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / Панорама дня

12 листопада, 00:00

Чим габаритніше авто — тим більший штраф?

Заступник начальника управління ДАІ Василь Рублюк заявив, що Державна автомобільна інспекція виступає за диференціацію штрафів залежно від типу транспортного засобу. На думку Рублюка, необхідно впровадити градацію штрафів за порушення правил дорожнього руху залежно від транспортного засобу, повідомляє «Укрінформ». Так, найменший штраф повинен платити водій легкового автомобіля, більший — водій вантажівки, ще більший — водій автобуса, і найвищі штрафи повинні бути встановлені для водіїв автомобілів, що перевозять небезпечні вантажі. Крім цього, Рублюк відзначає, що необхідно запровадити диференціацію штрафів залежно від того, наскільки водій перевищив максимально дозволену швидкість. При цьому ДАІ пропонує збільшити не всі штрафи за порушення правил дорожнього руху, а тільки за грубі порушення, зокрема за порушення при переїзді залізничних колій. Водночас щодо змін порядку автореєстрації автоперевізників Рублюк зазначив, що ДАІ виступає за збільшення підприємств, які перевозять пасажирів, щоб такі підприємства мали необхідну матеріальну базу для обслуговування, ремонту і зберігання автобусів. З такими пропозиціями ДАІ звернулася до Держкомпідприємництва.

Музей історії Києва повертає собі втрачені картини

Картини Музею історії Києва, які були використані для оформлення кабінетів керівників столичної мерії, будуть повернуті до фондів музею, повідомляє Інтерфакс із посиланням на прес-службу Київської міськадміністрації. Головне управління культури КМДА звернулося до Управління справами мерії з проханням провести інвентаризацію картини в приміщеннях мерії художніх полотен, які були передані з фондів Музею історії Києва для оформлення кабінетів керівників міста. За інформацією ГУ культури, ці полотна були передані в період з 1992 по 2006 роки. Прийом і передача експонатів здійснювалися у відповідності з діючими нормативними документами. Протягом останніх років більшість робіт повернули музею, деякі картини досі залишаються в приміщенні мерії, й після проведення інвентаризації також будуть повернуті музею. Під час перевірки наявності картин у 2008 році виявлено пропажу 111 живописних робіт. За даним фактом відділення міліції Шевченківського РУГУ МВС України в Києві порушено кримінальну справу. Враховуючи ситуацію, що склалася, працівники Музею історії Києва почали повну звірку наявності музейних експонатів з обліково-фондової документацією, в результаті чого в кінці 2008 року було виявлено 56 картин з 111 зниклих, пошук ще 55-ти робіт триває. Крім групи зберігання «Живопис», також проведена перевірка групи «Старовинні друковані книги» з фотофіксацією, розпочато звірка групи «Графіка» та колекції Григорія Світлицького.

Європейські захисники тварин вимагають закрити Київський зоопарк

Європейські захисники тварин планують найближчим часом звернутися в Європейську асоціацію зоопарків і акваріумів (EAZA) з рекомендаціями закрити Київський зоологічний парк. «Я буду рекомендувати керівництву EAZA закрити Київський зоопарк... Ми (європейські захисники тварин ) сприймаємо цей зоопарк як в’язницю для безневинних тварин і вважаємо, що краще його закрити. Такі умови не відповідають європейським стандартам», — сказав президент суспільства захисту тварин Великої Британії Naturewatch Foundation Джон Руей, повідомляє ІНТЕРФАКС. Він звернув увагу на те, що влада української столиці практично не займається питаннями утримання вихованців зоопарку, а також не мають наміру вирішувати проблему бездомних тварин гуманним чином. «Учора ми зустрічалися з паном Голубченком (заступник голови Київської міськдержадміністрації Анатолій Голубченко) й представниками менеджменту, що займаються питаннями бездомних тварин. Ми звернули увагу, що органи влади або нічого не розуміють, або не хочуть вирішувати проблему», — поділився враженнями Руейн. Він також проінформував, що в середу ввечері одержав відеозаписи з різних регіонів України, в основному зі східних, із фіксацією фактів отруєння бездомних і домашніх тварин. «Після повернення в Англію ми створимо сайт, на якому будемо показувати це жахливе відео», — розповів про свої плани президент суспільства захисту тварин Великої Британії. Він також підкреслив, що випадками з незаконним знищенням тварин, зокрема, шляхом отруєння невідомою отрутою, в країні повинні займатися «на найвищому рівні». У свою чергу, президент суспільства захисту тварин Австрії Tierhilfwerk Кристиан Янач висловив співчуття, що за 14 років їхньої роботи з боротьби за права тварин в Україні досягнень мало. «Ми домоглися тільки закриття шкуродерні в Пирогово (Київська обл.) і появи там притулку для бездомних тварин ще при мері Олександрі Омельченку», — констатував він, додавши, що надалі керівництво столиці лише «давало обіцянки, але результат нульовий».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати