Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ОПТИМIЗМ НА ЛЬОДУ

Українці освоюють «позитивний сценарій»
03 січня, 00:00

Це автобіографічне вкраплення доволі типово ілюструє складні взаємовідносини людини з льодом. Адже, як правило, на пропозицію піти покататися на ковзанах, досить часто чуєш: «Та що мені йти ганьбитися...» І зовсім марно. Напередодні Нового року мені довелося зазирнути на ковзанку спортивного комплексу «Атек». Більше нiж половина тих, хто катався, з ковзанами явно були на «ви», але з цього приводу особливо не хвилювалися. Головне — не робити зайвих рухів, коли на тебе мчить любитель швидкого катання, він сам вчасно тебе об’їде і помчить далі. Якщо ж ви все-таки відчули нав’язливу увагу з боку молоді, що загралася, саме до своєї персони, то можна відразу під’їхати до одного з чергових біля бортика майданчика «сек’юріті» і повідомити йому про некоректну поведінку кривдника. Того відразу ж виведуть з ковзанки або ж зроблять суворе попередження. Як розповів «Дню» адміністратор льодового стадіону «Атек» Дмитро Смелянський, найбільший наплив любителів катання на ковзанах спостерігається у вихіднi. У такі дні на майданчику навіть затісно.

В умовах конкуренції зростає і сфера обслуговування для все більшого числа прихильників активного відпочинку. На спорткомплексі «Атек», наприклад, на лаві біля бортика ви цілком можете випити чашку кави або чаю. Це входить у рахунок заплачених за вхід грошей, які у наш час великими не назвеш. 10 гривень за годину у вихідні і 8 — в будні — ціна, погодьтеся, цілком доступна. Оренда ковзанів також коливається у межах 10 гривень. Щоправда, завзяті фігуристи-аматори все-таки згодом доходять думки, що ковзани повинні бути власні. На них і кататися зручніше, і платити кожного разу за оренду не треба. Заставу під ковзани більш охоче беруть у гривнях.

Раніше була практика приймати мобільні телефони, але на ній швидко «обпеклися». Бабусі через незнання приймали іграшкові «пустушки», за якими, звичайно, ніхто не повертався. Втім, для ковзанки щороку закуповується партія ковзанів і проблем iз нестачею «засобів пересування» немає. До речі, якщо вас не влаштовує стан лез, то тут же в комплексі ви їх можете заточити за 5 гривень. Ще одна важлива деталь. Катання на ковзанах в оточенні людей — це хоч і незначний, але все ж ризик. Iз нинішнього року в спорткомплексі вводиться страхування від нещасних випадків. Сума компенсації залежить від ціни вхідного квитка. Максимальні виплати (це у найгіршому випадку — смертельному або інвалідності) буде встановлено у межах 1000 гр. Але подібні ситуації, на щастя, майже не виникають. Знов-таки охорона стежить за порядком на льоду.

Святкової обстановки комплексу додає і великий підвішений до стіни екран iз колонками, що транслює один iз музичних каналів. Багато хто з задоволенням катається під улюблені хіти, а в паузах підкріплюють здоров’я чашкою чаю. Між іншим, до спорткомплексу ходять цілими сім’ями, так що вікова межа тут коливається від 3 до 40—50. Але молоді, звичайно, більше.

До речі, ціна у 10 гривень не найменша. Наприклад, у спорткомлексі «Льодовий палац», що на Деміївці, за дві години катання вам треба буде розщедритися всього на 5 гривень плюс оренда ковзанів. А якщо ж ви зі своїми, то при доброму настрої керівництва відкритого стадіону покататися зможете набагато довше. Щоправда, лід там не завжди однаково хороший, і все залежить від погоди. Чим нижче температура на вулиці — тим краще. При плюсовій лід стає дуже м’яким і «важким». Як водиться, все впирається у фінансові проблеми. Вже 15 років як зламано «холодильний» механізм. Але проблеми найбільшого у Києві відкритого льодового стадіону мало кого хвилюють. А даремно, адже за достатнього рівня фінансування, а виходячи з нього — добротної реклами і різних милих серцю соціальних благ, такий Льодовий палац цілком зміг би стати улюбленим місцем відпочинку киян у зимову пору року.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати