Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Про грузинські реформи — мовою фотомистецтва

22 листопада відкриється фотовиставка «Грузія 2000 vs. Грузія 2010»
19 листопада, 00:00

Грузія — далеко не чужа для України країна, а її досвід у проведенні реформ може стати прикладом для будь-якої держави на пострадянському просторі. Саме цей досвід та колосальну різницю між двома грузинськими реальностями, які відділені одна від одної лише десятиліттям, прагнуть показати організатори виставки «Грузія 2000 vs. Грузія 2010».

Захід відбудеться з ініціативи Інституту світової політики, за підтримки посольства Грузії та в медіа-партнерстві з газетою «День». Почесним гостем виставки стане президент Литви (1998 — 2003, 2004 — 2009 рр.) Валдас Адамкус. До роботи проекту залучені відомі грузинські фотографи, а на більшості світлин зафіксовані однакові місця країни в різний період часу.

— Ми можемо скільки завгодно розповідати на круглих столах про успіх реформ, які були проведені у Грузії, але це не буде настільки показовим та виразним. Натомість виставка «Грузія 2000 vs. Грузія 2010» дає можливість усім відвідувачам на власні очі побачити ті зміни, які відбулися в країні, — говорить заступник директора Інституту світової політики Сергій СОЛОДКИЙ. — Газета «День» із власного прикладу знає, наскільки важливою є візуалізація часу, в якому ми живемо, адже з ініціативи «Дня» щороку відбувається фотовиставка, яка показує динаміку змін українських реалій.

Відкриття виставки «Грузія 2000 vs. Грузія 2010» відбудеться у виставковому залі «Хлібня» Національного заповідника «Софія Київська» о 19.00. Під час відкриття у виставковому залі діятиме стенд Бібліотеки газети «День», деякі книги якої співзвучні з ініціативами організаторів. Фотовиставка «Грузія 2000 vs. Грузія 2010» буде відкритою для відвідувачів до 25 грудня.

КОМЕНТАР

Віктор ШЛІНЧАК, голова наглядової ради Інституту світової політики:

— Останнього разу я був у Грузії в 2006 році, а після того — вже нещодавно, у 2010-му. Зміни, які відбулися в країні, вражаючі. Те, що Грузія зуміла зробити колосальний стрибок у своєму розвитку, свідчить про наявність в еліти країни політичної волі. Чи зуміє Україна реалізувати потрібні реформи, залежить від політичної волі нашого керівництва. Але у будь-якому випадку досвід Грузії надзвичайно цінний і ним треба ділитися. Тому в Інституту світової політики виникла ідея організувати виставку, яка б наочно демонструвала поступ у розвитку Грузії, який відбувся завдяки розумним реформам. Посольство Грузії. Посольство активно підтримало нашу ідею, а листопад — взагалі знаменний місяць в історії грузинської держави. На відкриття фотовиставки ми запросили багатьох українських політиків: представників Адміністрації Президента, Кабінету міністрів, депутатів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати