Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Приваблива і дуже небезпечна

11 лютого, 00:00

Цю смагляву симпатичну дівчину з відкритою усмішкою часто запитують, чи не боїться вона, що в один прекрасний день їй зламають ніс або ще як-небудь покалічать на рингу? На що вона незмінно відповідає: «Якби я боялася, то не виходила б на ринг. Мене мало цікавить, як я виглядаю, коли закінчується бій. У боксі всім дістається, і це нормально. У мене, наприклад, довго боліла щелепа після одного поєдинку, де мені, до того ж, поставили «ліхтар» під оком. Ну то й що? Все це дрібниці порівняно з тим, що доводиться терпіти моїм суперницям. Той, хто дістане мене один раз, отримає вдвічі більше.

Так, з цієї відповіді відчувається, що в жилах цієї дівчини тече чемпіонська кров. І не просто чемпіонська, а найвидатнішого, за опитуванням багатьох американських газет і журналів, спортсмена двадцятого сторіччя — Мохаммеда Алі.

21-річна Лейла Алі буквально марить боксом. Заради нього вона продала свій манікюрний салон у Лос-Анджелесі, відмовилася від принадної пропозиції стати фотомоделлю і вирішила заробляти на життя професіональним боксом. І треба зазначити, що це їй, схоже, вдається непогано. Тільки за перемогу в Детройті над своєю землячкою Ніколь Армстронг вона отримала 25 тисяч доларів. Звичайно, порівняно з гонорарами, які заробляють чоловіки, це мізер, але жити можна.

У цей вечір дві з половиною тисячі шанувальників боксу Детройта спостерігали, як дочка прославленого важкоатлета ганяє по закутках старшу на десять років і важчу на шість кілограмів суперницю. Вже в кінці першого раунду Лейла зробила Ніколь могутній хук лівою рукою, а потім, мов із кулемета, посипалася блискавична серія ударів, після чого суперниця виявилася в нокдауні. Та і в другому раунді натиск Алі не слабшав, і незабаром рефері був вимушений зупинити поєдинок у зв'язку з явною перевагою.

Це був її третій бій на професіональному рингу. А дебютувала вона на ньому 8 жовтня минулого року в штаті Нью-Йорк, де вже в першому раунді нокаутувала свою суперниця. Цікаво, що за боєм, сидячи біля самих канатів, спостерігав її знаменитий батько, який сказав журналістам, що донька діяла дуже технічно. Вона легка, швидка, уміє думати й контролювати ситуацію. І удар у неї пристойний. Щоправда, як зізнався старший Алі, він був проти того, що вона вирішила одягнути шкіряні рукавички, але, знаючи вперту вдачу Лейли, махнув на це рукою.

Сьогодні юна американка багато тренується і, звичайно ж, мріє (це, напевно, передалося з батьківськими генами!) стати чемпіонкою світу. І в цьому бажанні немає нічого фантастичного, адже ще Мохаммед Алі довів, що зріст, маса і лють у боксі не мають ніякого значення — перемогу на рингу приносять воля й сила духу. А в останньому Лейлі не відмовиш.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати