Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У клітку... від несвободи

40-річний мешканець Запорізької області наражає своє життя на небезпеку заради... хижаків
05 серпня, 00:00
ФОТО РЕЙТЕР

40-річний коваль, художник і господар невеличкого звіринця в містечку Василівка Запорізької області Олександр Пилишенко добровільно перейшов жити в одну клітку з дев’ятирічною левицею Катею. Олександр попрощався з дружиною і матір’ю, а потім зайшов до клітки, котру запечатали. Пилишенко збирається провести з левицею 35 днів. Ситуацію ускладнюють дві обставини: Катя ось-ось має народити, крім того, з сусіднього вольєра зможе заходити лев Самсон. Друзі Олександра чергують біля вольєра з брандспойтом і шумовими зарядами. За чистотою експерименту можна стежити цілодобово в он-лайн-режимі через веб-камеру.

Якщо все відбудеться за планом, то це досягнення потрапить в Книгу рекордів Гіннеса. Але Олександр пішов на це не стільки заради рекорду, скільки заради того, щоб зібрати гроші на будівництво зоопарку: кілька років тому влада пообіцяла йому сприяти, навіть виділили ділянку, а потім, як водиться, фінанси раптово закінчилися. А між тим на довір’ї родини Пилишенків у вольєрах живе ще кілька великих тварин.

У країні, де можновладці весь час прагнуть обгородити населення економічними, соціальними, культурними, а подекуди й цілком реальними гратами, такі «польові досліди» виглядають досить дивно. Однак тільки на перший погляд.

Бо Олександр Пилишенко, який заради своєї справи ладний сам себе (не когось іншого, а себе!) загнати в клітку, — насправді набагато вільніша людина, ніж вищезазначені пани у високих кабінетах. І тим, до речі, для них небезпечний. Куди там левам.

Перший день минув без пригод.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати