Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Запоріжжю необхідні розумні інвестиції

На економічному форумі домінують російські капіталовкладники
12 листопада, 00:00

В Запоріжжі працює IV Міжнародний інвестиційний форум, на котрий прибули представники семи держав. Найбільші делегації — з Китаю, Російської Федерації та Фінляндії. Всього в роботі форуму бере участь 450 представників влади, керівників підприємств, банків, торговельно-промислових палат.

Виступаючи на форумі, запорізький губернатор Борис Петров заявив, що банк інвестиційних програм в області налічує близько сімдесяти проектів і постійно оновлюється. За його словами, область найбільше зацікавлена в капіталовкладеннях в енергетику, логістику, розробку корисних копалин, рекреаційну галузь та туризм. Зокрема, голова облдержадміністрації зупинився на проектах реконструкції міжнародного аеропорту «Запоріжжя», відродження транспортної потужності Дніпра та і Південного Бугу.

Виконуючий обов’язки міського голови Володимир Кальцев зазначив, що в Запоріжжі розробляється стратегічний план розвитку міста, згідно з яким планується створення потужного виставкового комплексу, індустріальні парки для розвитку машинобудування та переробки сільгосппродукції. Також місту необхідний контейнерний термінал в річковому порту, побудова ще одного мостового переходу та об’їзної дороги.

Комунальні підприємства «Водоканал» та «Міські теплові мережі» запропонували інвесторам проекти реконструкції міського водопостачання та водовідведення, проект теплопостачання Запоріжжя від атомної електростанції та будівництва когенеративних станцій.

Цікаво, що і на цьому форумі теж проявилась тенденція домінування російських інвесторів. Так, Крістер Міккелссон зазначив, що у Фінляндії є інвестори, котрі бажають вкладати кошти в економіку України і Запоріжжя зокрема, але побоюються бюрократичних проявів. А поки європейці виявляють обережність, звичні і до корупції, і до відкатів російські бізнесмени почуваються на українському ринку, як удома. За словами губернатора Свердловської області РФ Олександра Машаріна, російські підприємці не тільки продовжують працювати на території України, але й сподіваються розширювати свою діяльність.

Уже в перший день роботи форуму було укладено понад десяток рамкових та інвестеційних угод. Також в рамках інвестиційного форуму проходить виставка «Енергія-2010», на якій близько сотні підприємств представили свої досягнення в галузі енергозбереження, альтернативних видів енергії, екологічні програми.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати