Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Антикорупційні реформи в Україні – ключові»

Учора в Києві Президент Петро Порошенко зустрівся із главою європейської дипломатії Федерікою Могеріні
10 листопада, 10:48
ФОТО МИХАИЛА МАРКИВА

Учора Президент України Петро Порошенко зустрівся з представником ЄС із закордонних справ та політики безпеки Федерікою Могеріні. Головний меседж зустрічі — справжня боротьба з корупцією. Вимоги ЄС до України, уточнив Президент, стосуються реформ в антикорупційній сфері та у сфері повернення активів.

Візит Могеріні відбувся на тлі інформаційного «непорозуміння» довкола одного з ключових «кроків» по боротьбі з корупцією в Україні. У четвер 5 листопада голова комісії з відбору претендентів на посаду антикорупційного прокурора Катерина Левченко прочитала лист, в якому йшлося про те, що ЄС втратив довіру до процесу створення Спеціалізованої антикорупційної прокуратури й наразі утримується від його фінансування. Правда, ввечері того ж дня Представництво Європейського союзу в Україні поширило заяву посла Яна Томбінського про те, що  ЄС готовий профінансувати процес відбору претендентів на посади в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Нагадаємо, активісти звинувачують Генпрокуратуру та Президента у спробі «приватизувати» конкурс, аби призначити «ручного» спеціаліста. Буцімто саме про це свідчить якісний  склад осіб за «квотою» Генпрокуратури.

Для тих, хто хоче розібратися, що відбувається, радимо читачу відмовитись від, на жаль, традиційного погляду «з позиції апендикса», і подивитися на ситуацію ширше:  прочитати текст автора «Дня» Ігоря Сюндюкова «Корупція та історичний досвід спроб її подолання» та уважно роздивитися фото, яке цьогоріч отримало одну з найвищих відзнак Фотоконкурсу «Дня» — Гран-прі — «Феміда опустила очі» фотокора газети Руслана КАНЮКИ.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати