Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Нерухомість у Туреччині - найголовніше, що потрібно знати покупцеві

Дізнайтеся, чому ринок нерухомості Туреччини привертає інвесторів. Від цін на житло до переваг житла в країні. Подорожуйте й інвестуйте в майбутнє!
20 березня, 15:21

Туреччина - це відомий у всьому світі туристичний край. Це країна, пов'язана авіасполученням з усіма континентами і країна, в якій є, на що подивитися.

Саме тому ринок нерухомості в Туреччині розвинувся дуже добре - і не лише в тихих, затишних куточках на кшталт Анталії, а й навіть у Газіантепі та Ізмірі. А це свідчить ще й про те, що Туреччина - країна безпечна для туристів та інвесторів.

 

Туреччина - вигідна країна для вкладання грошей у нерухомість

 

Нерухомість у Турції приносить вигоду майже в будь-якій точці країни (не скрізь, щоправда), оскільки багато країв приваблюють туристів. А де туристи - там і потреба в житлі. Саме для них, для туристів, інвестори і вкладають гроші в нерухомість у Туреччині. Цей внесок із часом окупається.

Проте ж ціни на нерухомість по країні сильно різняться. І деякі чинники в цьому плані є вирішальними

 

Розміри міста, в якому інвестор планує купувати нерухомість

 

Розміри міста впливають на ціну нерухомості в Туреччині, це стандартно для будь-якої точки світу, не тільки для Туреччини. Найчастіше великі міста популярніші серед туристів, ніж маленькі. Чим більше місто - тим вища ціна нерухомості.

Як приклад нижче наведено таблицю, що ілюструє ціни на житло в кількох містах залежно від кількості населення, яке живе там.

 

Назва міста Кількість населення Ціна на житло в доларах за квадратний метр (у середньому)
Стамбул Майже 16 000 000 осіб 5000
Газіантеп Майже 1 700 000 осіб 550
Шанлиурфа Майже 530 000 осіб 400
Кіліс Майже 80 000 осіб 300

 

У кожному з цих міст є свої визначні пам'ятки, а відповідно і є туристи. Однак, як видно, ціна на нерухомість все одно різна.

 

Громадський транспорт у Туреччині

 

Туристи воліють зупинятися в тих місцях, куди ходить громадський транспорт. А тому інвесторам вигідно вкладати кошти в нерухомість поруч з основними транспортними коридорами.

При цьому, чим далі від такого коридору - тим менша ціна на нерухомість.

Громадський транспорт у Туреччині представлений найрізноманітнішими його видами: від долмушів (маршрутних таксі) майже у всіх містах (окрім тих населених пунктів, де міський громадський транспорт невигідний як такий) до ліній метрополітену і швидкісного трамвая. При цьому інвестори воліють вкладати в нерухомість там, де інфраструктуру громадського транспорту видно. Таким чином у туристів (основного джерела доходу інвесторів) складається враження, що транспорт працюватиме адекватно.

У цьому разі йдеться про такий громадський транспорт, як трамвай, тролейбус, метро, міська залізниця і швидкісний автобус.

 

Площа та локація житла

 

У Туреччині турист може орендувати такі види житлоплощі:

•    квартиру;

•    віллу;

•    таунхаус;

•    пентхаус;

•    звичайний будинок.

Що більша площа - то вища ціна. Але справа не тільки в площі. Віддаленість від моря теж впливає на ціни. А тому чим далі від моря - тим нижчі ціни на нерухомість.

 

Переваги житла в Туреччині

 

Є кілька основних переваг, завдяки яким інвестори готові вкладати гроші в нерухомість саме в Туреччині. Серед них - такі:

•    Добре розвинений туризм. Туристи готові орендувати житлоплощу на найрізноманітніші суми залежно від їхніх доходів.

•    М'який клімат. Завдяки йому туристів у Туреччині вистачає цілий рік. І справа тут не тільки в пляжах, а й у визначних пам'ятках.

•    Окупність житла - 10-20 років за прибутковості 5-12%.

Таким чином, інвестиції в турецьку нерухомість принесуть серйозну вигоду в майбутньому.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати