Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

З присвятою «бойовим пінгвінам»

Прихильників природничих див запрошують на виставку у Зоологічний музей у Львові
27 лютого, 10:26

Сьогодні, 27 лютого, у Львові презентують експозицію "Кольори білого континенту", сформовану з робіт полярника та біолога Сергія Глотова. Про це «Дню» розповів директор Зоологічного музею, доцент кафедри зоології Львівського національного університету імені Івана Франка Ігор Шидловський.

фото

Експозиція представить дивовижний світ Антарктики, її неповторні пейзажі, незвичні поєднання кольорів і, звичайно ж, тваринний світ цієї південної полярної області Земної кулі.  Відвідувачі зможуть оглянути світлини антарктичних птахів і ссавців, які мешкають навколо української станції «Академік Вернадський», що розташована на острові Галіндез. «Кілька видів пінгвінів, морські котики, леопарди і слони, льодовики та айсберги – на деякий час ви зможете зануритися у цю неймовірну атмосферу Антарктики!», – зазначено в анонсі виставки "Кольори білого континенту".

фото

Автор виставки "Кольори білого континенту" вчений і дослідник Сергій Глотов

І тепер кілька слів про автора світлин – Сергія Глотова. 

«Сергій Глотов – це не тільки вчений і дослідник, а й талановитий фотограф, який присвятив своє життя вивченню та популяризації науки у найвіддаленішому куточку нашої планети – Антарктиді, – говорить Ігор Шидловський. – За допомогою своїх фото він не лише розкриває красу антарктичної природи, а й допомагає захисникам України. Його проєкт #листівка_незламності дозволяє кожному з нас підтримати військових, придбавши листівку із його фото, а зібрані кошти скеровуються на потреби Збройних Сил України. І будь-який донат стає важливим внеском у підтримку оборони країни».

фото

Варто додати, що серія виставок в рамках авторського фотопроєкту «Кольори білого континенту» присвячена «бойовим пінгвінам» – українським полярникам, які служать у лавах Збройних Сил України. Після початку повномасштабного вторгнення росії  21 учасник українських антарктичних експедицій став на захист Батьківщини. Серед наших “бойових пінгвінів” – медики, артилеристи, розвідники, оператори дронів, зв'язківці, штурмовики, сапери, водолази та інші військові фахівці. Більшість служить у Сухопутних військах ЗСУ. Полярники захищають Україну на найгарячіших ділянках фронту: від лівого берега Дніпра до Бахмутського та Куп'янського напрямків.

фото

На виставці "Кольори білого континенту" на відвідувачів чекають не лише вражаючі фотороботи, а й сюрпризи від організаторів за донати. Також сьогодні, під час відкриття експозиції, о 15.00, буде пряме включення зі станції «Академік Вернадський» – з автором виставки Сергієм Глотовим та викладачем, полярником Львівського національного університету ім. Івана Франка Тарасом Перетятком.

фото

Посилання на зум: https://us04web.zoom.us/j/78375481391?pwd=KRX3cK0mjdNexWReHIBgNF393wbw1R.1

Виставка "Кольори білого континенту" у Зоологічному музеї у Львові (вул. Грушевського, 4) триватиме до 10 березня.

фото

Партнери проєкту: Зоологічний музей ЛНУ ім. Івана Франка (Львів); Біологічний факультет ЛНУ ім. Івана Франка (Львів); Mitya Zinoviev та «Майстерня Чудес» (Київ); На Урок український освітній онлайн-портал для вчителів (Харків); Колофарб-Принт (Київ); Національний антарктичний науковий центр (Київ).

Організатори щиро запрошують на подію, позаяк є можливість не тільки побачити красу антарктичних просторів, а й долучитися до важливого благодійного проєкту! Ось посилання на банку для донатів на потреби 125-ої  бригади ТрО ЗСУ https://send.monobank.ua/jar/8T9EUcwKHV

Тетяна Козирєва

Фото з експозиції "Кольори білого континенту" у Зоологічному музеї у Львові «Дню» надав Ігор Шидловський

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати