Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Першому медоб’єднанні Львова 12 провідних хірургів з Америки проведуть надскладні операції

02 квітня, 11:43
Фото з фейсбук сторінки Перше медичне об'єднання Львова

Провідні нейрохірурги США – з місією у Львові. Сьогодні стартували надскладні оперативні втручання. Організатори місії – благодійний фонд Razom for Ukraine та Перше медоб'єднання Львова.

У Першому медоб’єднанні Львова команда американських спеціалістів уже вчетверте. Приїхали вихідними і одразу розпочали консультації. Загалом їх було понад 40.

Пацієнти – люди з усіх регіонів України, які постраждали від війни – як дорослі, зокрема військові, так і діти. Серед них хірурги обрали тих, хто найбільше потребував оперативних втручань.

Операції дорослим відбуваються в Лікарні Святого Пантелеймона, малечі ж допомагають в Дитяча Лікарня Святого Миколая. Саме туди у рамках місії прибув й керівник місії - американський нейрохірург Люк Томич. Разом із українськими колегами він оперуватиме діток із епілепсією, судинними аномаліями та пухлинами головного мозку. Заплановано 6 втручань.

Загалом у цій місії бере участь 12 медиків з різних міст та клінік США. Це – нейрохірурги, неврологи, анестезіологи та медичні операційні сестри. Їхня мета – підтримати українських колег, які працюють у такий складний для України час. А ще – поділитись власним досвідом хірургічного лікування пацієнтів з судинними патологіями, зокрема, аневризмами, артеріовенозними мальформаціями головного та спинного мозку, невралгіями трійчастого нерва, геміфаціальними спазмами, пухлинами головного та спинного мозку, а ще патологіями хребта та фармакорезистентною епілепсією.

Усі втручання виконуватимуться спільно американсько-українською командою і є безоплатними для пацієнтів. Триватиме місія до 5 квітня.

Дуже дякуємо американським колегам за підтримку українців!

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати