Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Денис Шмигаль і Девід Камерон обговорили підтримку енергетичного сектору України

03 травня, 11:52
Фото kmu.gov.ua

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у Києві провів зустріч із Державним секретарем у закордонних справах Великої Британії Девідом Камероном, повідомляє Урядовий портал.

Очільник українського Уряду висловив подяку за оголошення найбільшого пакета військової допомоги в розмірі 500 млн фунтів, куди увійдуть засоби ППО, боєприпаси, ракети, безпілотники та інше важливе обладнання. Він назвав це вагомим внеском у зміцнення обороноздатності України.

Сторони порушили також питання економічної та енергетичної підтримки. Зокрема, Денис Шмигаль поінформував Девіда Камерона про наслідки атак російських терористів на енергетичну інфраструктуру України.

«Ми активно працюємо над децентралізацією енергосистеми, а тому потребуємо більше газових турбін, когенераційних установок і мобільних генераторів. Розраховуємо на сприяння Великої Британії», — зазначив Прем’єр-міністр України.

Урядовці скоординували також спільну роботу в напрямку передачі Україні заморожених російських активів. Денис Шмигаль подякував Девіду Камерону за особисту залученість.

«Важливо змусити росію заплатити за злочинну війну, а Україні швидко отримати необхідні кошти для стійкості та відновлення», — наголосив Глава Уряду України.

Окремо сторони обговорили інтеграцію України в НАТО. Денис Шмигаль подякував Великій Британії за непохитну підтримку.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати