Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У ГУР допустили, що Часів Яр можуть окупувати через нестачу боєприпасів у ЗСУ

03 травня, 15:42
Фото Генеральний штаб ЗСУ

Російські окупанти вже котрий рік продовжують втілювати в життя свій план повної окупацій українських Луганської та Донецької областей, повідомляє Вільне радіо. Наразі окупанти намагаються здобути “гучну” перемогу до 9 травня, або ж до візиту Володимира Путіна до Пекіну, який відбудеться ще через тиждень після зазначеної дати. Генерал-майор Скібіцький вважає, що російські атаки можуть досягти успіху через нестачу боєприпасів в українських військових, адже для прибуття американської допомоги потрібен час.

Про це повідомив заступник начальника Головного управління розвідки Вадим Скібіцький під час інтерв’ю виданню The Economist.

“Наша проблема насправді дуже проста: ми не маємо зброї. Вони [окупанти] завжди знали, що квітень та травень 2024-го будуть для України найважчими”, — додав Скібіцький.

Наразі окупанти сконцентрували зусилля навколо розташованого на висоті Часового Яру, в якому вбачать ключ до подальших просувань у бік останніх великих міст Донеччини. Генерал Скібіцький сказав журналістам The Economist, що, ймовірно, падіння Часового Яру — лиш питання часу, як і було раніше з Авдіївкою. 

“[Часів Яр можуть захопити] не сьогодні й не завтра, однак, звичайно, все в решті решт буде залежати від українських резервів та постачання озброєння”, — каже генерал.

Скібіцький додав, що загарбники змогли досягти тактичного успіху в Очеретиному Авдіївського напрямку під час провальної ротації українських бійців. Хоч окупанти прорвали лиш першу українську лінію оборони, їм вдалося створити виступ площею у 25 квадратних кілометрів. Генерал визнає, Україні ще далеко до стабілізації ситуації на цьому напрямку, а російська армія демонструє невластиву їй у 2022-му році організованість.

Генерал завершив інтерв’ю своїм поглядом на перемогу. За його словами, Україна не зможе виграти війну виключно на полі бою, адже навіть повне відновлення українських кордонів не завершило б війну. Скібіцький додав, що будь-які війни закінчуються перемовинами, тому зараз Україна та Росія намагаються вибороти для себе найбільш вигідну переговорну позицію на майбутньому дипломатичному процесі. 

Однак змістовні перемовини можуть початися не раніше другої половини 2025-го, вважає генерал. До того часу Росія стикнеться з серйозними проблемами всередині своєї країни, а її ВПК вийде на плато через нестачу матеріалів та персоналу. Однак якщо ситуація з постачанням озброєння для України не зміниться, то вона першою вичерпає свої запаси та програє.

“Ми будемо продовжувати боротися. У нас немає вибору. Ми хочемо жити. Але результат війни… він залежить не тільки від нас”, — закінчив Скібіцький.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати