Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Україна та Молдова продовжують співпрацю у сфері довкілля та синхронно прямують до ЄС

03 травня, 13:11

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець провів розмову з новим Міністром навколишнього середовища Молдови Серджіу Лазаренку та привітав колегу з призначенням, повідомляє Урядовий портал.

«Сьогодні ми йдемо пліч-о-пліч євроінтеграційним шляхом. Спільна робота наших команд та обмін досвідом дозволять пройти його швидко та ефективно», – зауважив Руслан Стрілець.

Міністри обмінялися думками щодо укладання двосторонньої Угоди про імплементацію положень Конвенції Еспо та посилення транскордонного співробітництва між нашими країнами. Домовилися масштабувати український застосунок ЕкоЗагроза та доповнити його моніторинговими даними Молдови. Обговорили подальші кроки з реалізації підписаної восени 2023 року Україною, Молдовою та Румунією міжміністерської Декларації з управління та раціонального використання басейну річки Прут. Наступний крок – створення робочої групи в межах Міжнародної комісії із захисту річки Дунай.

«Молдова однією з перших доєдналася до нашого міжнародного треку Формули миру Володимир Зеленський та спільної роботи в межах Пункту 8 про екологічну безпеку. У червні цього року Україна ініціює Глобальний саміт миру у Швейцарії, де ми матимемо змогу посилити наш мирний трек і залучити ще більше союзників. Підтримка таких партнерів, як Молдова, є дуже важливою. Дякую Молдові за підтримку України й сталу позицію щодо російської збройної агресії. Чекаю на свого колегу Серджіо Лазаренку у Києві. Вірю, що наша співпраця буде посилюватися з кожною новою ініціативою», – наголосив Руслан Стрілець.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати