Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Кабмін створив групу щодо конфіскації російських активів за кордоном

04 травня, 11:10

Кабінет міністрів оновив склад робочої групи, яка займається розробкою механізмів відшкодування та створив робочу підгрупу з питань конфіскації заморожених російських активів за кордоном.

Про це на засідання уряду повідомивпрем'єр-міністр України Денис Шмигаль, пише Рубрика.

За його словами, українська влада планує відновлення, залучає до цього партнерів та шукає ресурси.

"Наша незмінна принципова позиція — РФ повинна за все заплатити сповна. Відповідно до оцінки, яку ми зробили зі Світовим банком, потреби на відбудову складають 486 млрд доларів. За час повномасштабної війни ворог зруйнував або пошкодив понад 250 тисяч житлових будівель, до 4 тисяч шкіл, більше тисячі лікарень та багато інших об'єктів", — сказав прем'єр.

Шмигаль зазначив, що президент поставив завдання — зробити так, щоб заморожені на Заході російські активи були спрямовані на користь України.

"Сьогодні робимо важливий крок. Затверджуємо проєкт указу президента, який оновлює склад робочої групи, що займається розробкою механізмів відшкодування. Та створюємо окрему підгрупу, яка безпосередньо працюватиме над питанням конфіскації російських суверенних активів за кордоном", — сказав він.

До складу підгрупи також увійдуть представники міністерств, ОПУ, Верховної Ради, НБУ, українські та іноземні експерти.

"Ми вже зараз дискутуємо з нашими партнерами про конкретні механізми того, як саме Росія має заплатити", — сказав Шмигаль.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати