Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У російському полоні перебувають 32 українських медійники: ведуться переговори щодо їх повернення

05 травня, 09:38

Виконувач обов'язків міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв заявив, що у російському полоні перебувають 32 представники українських медіа. За його словами, зараз ведуться переговори про їхнє якнайшвидше повернення.

Про це Ростислав Карандєєв розповів під час поїздки у Запорізьку область, передає Рубрика, посилаючись на пресслужбуМіністерства культури та інформаційної політики (МКІП).

У відомстві поінформували, що у межах поїздки Карандєєв зустрівся з представниками місцевих ЗМІ. Темою зустрічі також була підтримка регіональних медіа та повернення полонених журналістів.

"Відродження України починається з регіонів. Тому ми маємо вже зараз розпочати ці процеси, зокрема, залучаючи тих, хто транслюватиме це відродження, трактуватиме зміну і докладатиметься до формування критичного мислення у суспільства", – сказав в.о. міністра культури.

Він зазначив, що МКІП вже готує бюджетну декларацію на наступний рік, де буде "серйозний акцент" на фінансовій підтримці регіональних медіа, зокрема друкованих.

Також Карандєєв прокоментував питання діяльності Telegram-каналів та TicToc. За його словами, наразі нараховано близько 350 "ворожих каналів" у месенджері Telegram, при цьому вже кілька десятків із них заблоковані.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати