Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Бельгія перебуває у переговорному процесі з приводу укладання двосторонньої угоди про безпеку з Україною

06 травня, 15:40
Глава оборонного відомства Бельгії Людівін Дедондер заявила, що  Бельгія перебуває у переговорному процесі з приводу укладання двосторонньої угоди про безпеку з Україною. Про це вона повідомила у Брюсселі на відкритті Форуму оборонної промисловості, передає кореспондент Укрінформу.

«Бельгія перебуває у переговорному процесі з приводу укладання двосторонньої угоди про безпеку з Україною», - заявила Дедондер.

«Це також є доказом нашого зобов'язання підтримувати Україну не лише під час цієї визвольної війни, а й у довгостроковій перспективі», - наголосила вона, підкресливши, що бельгійська оборонна промисловість як ніколи мобілізована на підтримку України.

Вона також додала, що продовження реалізації нової європейської оборонно-промислової стратегії матиме вирішальне значення, пов'язуючи підтримку України зі зміцненням стратегічної автономії Європейського Союзу

«Дії, які ми вживаємо сьогодні, мають важливе значення для підтримки України в її боротьбі. Але ці зусилля так само важливі для нашої власної безпеки», - уточнила міністерка.

Варто зазначити, що Бельгія системно підтримує Україну, зокрема у сфері розмінування та в наданні винищувачів F-16.

Як повідомляв Укрінформ, бельгійський федеральний уряд підтвердив можливість постачання перших винищувачів F-16 в Україну вже цього року та збільшення допомоги з ППО. 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати