Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Сьогодні відзначається День піхоти Збройних сил України

06 травня, 14:23
Фото Генеральний штаб ЗСУ

Сьогодні відзначається День піхоти Збройних сил України. Подія була започаткована указом президента у 2019 році, пише УНН.

Дата святкування обрана на честь того, що саме шостого травня 1648 року стався переламний момент у битві під Жовтими Водами, в результаті якого козацька армія під проводом гетьмана Богдана Хмельницького розгромила польське військо.

Усі провідні армії світу, в тому числі й українська, продовжують стрімко розвиватися у технологічному плані, з кожним роком з’являються нові засоби ураження ворога. Та попри це, саме піхота продовжує залишатися основної ударною силою будь-якої армії.

З близько 800 тисяч українських солдат та офіцерів левову частку становлять саме військовослужбовці мотопіхотних, гірсько-штурмових, механізованих підрозділів Сухопутних військ ЗСУ.

Саме Під натиском наших піхотинців навесні 2022 року ворог втік із Київської, Чернігівської та Сумської областей.

Українська піхота брала участь у блискавичному контрнаступі на Харківщині восени 2022 року. Тоді ж воїни-піхотинці разом з іншими родами та видами військ звільнили Херсон.

Українські піхотинці до останнього обороняли Бахмут та Авдіївку, і нині ведуть кровопролитні бої з переважаючими силами ворога на Сході та Півдні України.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати