Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Президент Франції привітав зобов'язання Китаю не продавати рф зброю

07 травня, 10:01

Лідер Франції Еммануель Макрон вітає китайське зобов'язання утримуватися від продажу російській федерації зброї.

Як пише Укрінформ, про це він заявив після переговорів віч-на-віч з головою КНР Сі Цзіньпіном, передає Рубрика.

"Ми вітаємо зобов'язання китайської влади утримуватися від продажу будь-якої зброї або допомоги Москві та суворо контролювати експорт товарів подвійного призначення", – заявив Макрон.

Він подякував Сі за "момент координації"перед візитом путіна до Китаю. За його словами:

"Це дасть змогу визначити, чи є бажання рухатися до тривалого миру, тобто такого, який єдиний забезпечить мир, безпеку і стабільність в усьому регіоні, і який поважає міжнародне право".

Макрон згадав про Форум миру в Швейцарії та заявив, що вони з Сі домовились "сприяти зусиллям, спрямованим на досягнення миру".

↓Читайте також

Президент Франції Еммануель Макрон подякував голові КНР Сі Цзіньпіну за підтримку ініціативи про забезпечення перемир'я під час Олімпійських ігор.

"Я вітаю готовність президента Китаю попросити всі сторони, які беруть участь у різних конфліктах, оголосити олімпійське перемир'я", – заявив Макрон.

За словами французького лідера, він розповів Сі про вплив війни в Україні на європейську безпеку та "рішучість підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно".

"Без безпеки для України не може бути безпеки для Європи. Однак ми не перебуваємо у стані війни з Росією чи російським народом і не прагнемо зміни режиму в Москві. Тут не можна міняти ролі місцями. Це росіяни хочуть атакувати демократичний режим в Україні і постійно продовжують цей конфлікт", – сказав Макрон.

Наразі голова КНР Сі Цзіньпін перебуває у Франції з триденним візитом.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати