Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На Вінниччині для забезпечення тероборони додатково виділили 3 млн грн

16 лютого, 13:36
Фото з архіву авторки

У рамках комплексної оборонно-правоохоронної програми Вінницької області на 2021–2025 роки депутати Вінницької обласної ради додатково виділили 3 млн грн. Вони будуть спрямовані на забезпечення заходів мобілізації, підготовки бійців та матеріально-технічного забезпечення суб’єктів територіальної оборони. Наразі, як уточнив командир окремої бригади територіальної оборони Юрій Парадюк, місцева влада вже передала для тероборони приміщення, де буде зберігатися зброя, боєприпаси та документи. Додаткові кошти підуть на приведення підрозділів у відповідність.

«З урахуванням рівня загроз, у кожному районі за допомогою органів виконавчої влади та місцевого самоврядування підрозділи територіальної оборони у Вінницькій області отримали фонди, місця постійної дислокації і почали процес формування, – сказав Юрій Парадюк. – Ми на шляху створення дійсно суттєвої сили з назвою національний спротив, яка буде здатна зупинити дії ворога. В цілому стан фондів такий, що задовольняє мінімальні потреби. Але існує необхідність вирішити першочергові завдання до 31 березня у межах видатків до 3 млн грн».

Як писав «День», на Вінниччині створили 7 батальйонів територіальної оборони. Вони почали діяли у кожному з 6 районів – Вінницькому, Гайсинському, Жмеринському, Могилів-Подільському, Тульчинському, Хмільницькому – та у місті Вінниці. Вінницька область – прикордонна, межує з Придністров’ям, а тому у випадку створення або виникнення умов дестабілізації обстановки створені батальйони повинні за лічені години розгорнули систему територіальної оборони і взяли під контроль усі об’єкти комунікацій.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниччина, «День»

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати