Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Як до війни: У Львові стартував ІІІ Фермерський ярмарок

16 квітня, 17:48

Сьогодні, 16 квітня, у середмісті Львова, на площі Ринок, розпочав роботу Львівський фермерський ярмарок, на якому місцеві аграрії продають свою продукцію, і це – натуральні сири, ковбаси, домашні вина, випічка тощо.

Вперше ярмарок запрацював у липні 2020 року – для підтримки місцевих виробників та економіки України у час епідемії коронавірусу. Отже, вже третій рік поспіль Львівська міська рада радо надає майданчик для місцевих фермерів, де вони можуть ділитися досвідом із колегами, презентувати свою продукцію та продати її покупцю.

«Зараз важливо робити все, що допоможе нам перемогти у цій війні, – зазначає Львівський міський голова Андрій Садовий. – Ось тут, до прикладу, хлопці готують каву і всі кошти передають на Збройні сили. Всі підприємці, що є на ярмарку, допомагають армії. Важливо, щоб ми не просили в світу гроші (хоча ми вдячні всім, хто нам допомагає), а щоб працювала наша економіка. Навіть в таких складних умовах маємо використовувати кожну мить і працювати». Особливістю цьогорічного ярмарку стала презентація нового рецепту кави Ukrainer, автором якої є чемпіон з приготування напою Вадим Грановський.

«Наша кава Ukrainer – це подвійне еспресо і кава в джезві в одному горнятку, – говорить Вадим Грановський. – Це міцна, насичена, яскрава кава. Саме таку каву полюбляють пити наші військові, тому у нас виникла ідея створити такий напій, який символізуватиме Україну. Міцна кава – міцна країна. Хочемо, щоб цю каву пили у всьому світі і підтримували нашу батьківщину. Львів завжди був кавовою столицею, тому нам здається, що презентація нової кави тут є досить доречною. Ми звернулись до міської влади і дізнались про існування фермерського ярмарку, де місцеві виробники продають свою крафтову продукцію. Наша кава – це наша крафтова продукція, тому ми вирішили тут частувати людей нашим творінням, щоб донести його цінність, унікальність. Презентувати нашу каву у Львові – це велика честь».

Принагідно: Львівський фермерський ярмарок працюватиме щосуботи з 10.00 до 16.00 год. І так – до середини осені.
 

Тетяна КОЗИРЄВА, «День», Львів

Фото Романа Балука «Дню» надали у Львівській міській раді

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати