Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Окупаційний "Мировий суд" Сімферополя оштрафував адвоката Еміля Курбедінова за пост про мобілізацію студентів

16 травня, 12:49
Фото з сайту Укрінформ
Окупаційний "Мировий суд" Сімферополя призначив адвокату Емілю Курбедінову штраф у розмірі 30 тисяч рублів (майже 13 тис. грн) за публікацію в його Tелеграм-каналі "КЕМська волость" про незаконний виклик студентів із відстрочкою у військкомат. Про це Курбедінов повідомив "Кримській солідарності", передає Укрінформ

"Мировий суд Сімферополя призначив адвокату Емілю Курбедінову штраф у розмірі 30 тисяч рублів за пост в його Телеграм-каналі "КЕМська волость" про незаконний виклик студентів із відстрочкою у військкомат", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що окупаційний суд визнав правозахисника винним у розміщенні "недостовірних відомостей про роботу військкомату", призначивши мінімальний штраф за поширення свідомо недостовірної суспільно значущої інформації під виглядом достовірної (частина 9 статті 13.15 КоАП РФ).

Перед оголошенням рішення так званий "суд" перевірив експертизу, виконану фахівцем, який робив дослідження щодо інших справ кримських татар. Сторона захисту зазначала, що не довіряє цьому експерту та об'єктивності його висновку. Але суд розглянув експертизу і прийняв її.

Експерти окупаційних правоохоронних органів дійшли висновку, що інформація про факти порушення прав студентів з відстрочкою в публікації Еміля Курбедінова "є суспільно значущою інформацією і представлена як достовірне повідомлення". Крім того, особистий Телеграм-канал Курбедінова експерти назвали "місцем, доступним для необмеженого кола користувачів", і "публікація користувача на даній сторінці відноситься до публікацій публічного характеру".

Раніше Укрінформ повідомляв, що кримського адвоката Еміля Курбедінова затримали у Сімферополі біля будівлі ФСБ. На нього склали адмінпротокол за статтею 13.15 КоАП РФ (частина 9) “Зловживання свободою масової інформації" та відпустили. У протоколі зазначається, що Курбедінова затримували за повідомлення у його Телеграм-каналі "КЕМська волость". 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати