Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Кремль скористається заявами африканської делегації для ІПСО, - ISW

18 червня, 18:22
Фото з відкритих джерел

Кремль використовуватиме проведену 17 червня зустріч з африканськими лідерами і їхню риторику для уповільнення західної допомоги Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляєІнститут вивчення війни(ISW).

Зазначається, що у російському Санкт-Петербурзі пройшла зустріч лідерів семи африканських країн з президентом Путіним, що відбулася після офіційного візиту делегації до Києва.

За головну мету обох візитів африканські лідери поставили "мирний план, орієнтований на відновлення міжнародної торгівлі", який закликає до припинення бойових дій і мирного врегулювання шляхом переговорів.

Під час зустрічі з Путіним, говорячи про війну в Україні, президент Коморських островів і нинішній голова Африканського союзу Азалі Асумані використовував мову, схожу на улюблену кремлівську риторику "русского мира".

Він заявив, що стабільність у Східній Європі, Африці та світі залежить від "братерських відносин між сусідніми слов'янськими дружніми народами".

Асумані також підкреслив, що мир в Україні важливий для забезпечення міжнародної продовольчої та енергетичної безпеки.

"Делегація, ймовірно, прагне збалансувати Україну і Росію, щоб зберегти давні двосторонні відносини з Росією, не пов’язуючи себе дипломатично з війною, розв’язаною Кремлем", - йдеться у звіті.

У свою чергу, Путін заявив, що Кремль вітає "збалансований" підхід африканських держав до вирішення питання війни в Україні.

Аналітики підкреслюють, що Кремль, ймовірно, скористається цією пропозицією для просування російських інформаційних операцій, спрямованих на уповільнення західної допомоги Україні у сфері безпеки, водночас не продемонструвавши жодного наміру брати участь у будь-якому мирному процесі.

ISW вже оцінював, що Кремль регулярно сигналізує про фальшиву готовність вести переговори про врегулювання, щоб спонукати Захід до поступок і відмовити від подальшої підтримки України.

Кремль уже скористався таким же "нечітким мирним планом", представленим Китаєм навесні 2023 року, і спробував використати заявлену китайську зацікавленість у переговорах щодо врегулювання війни в Україні для досягнення бажаних тісніших зв’язків з Китаєм.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати