Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Барселоні відбулася маніфестація та мітинг на вшанування другої річниці повномасштабного збройного вторгнення росії в Україну

26 лютого, 20:21
Фото з фейсбук сторінки Consulado General de Ucrania en Barcelona

24 лютого у Барселоні відбулася маніфестація та мітинг на вшанування другої річниці повномасштабного збройного вторгнення росії в Україн, повідомляється на фейсбук сторінці Consulado General de Ucrania en Barcelona.

Хода, в якій, за даними організаторів, взяли участь майже 8 тис. учасників, пройшла головною вулицею міста з гаслами «БАРСЕЛОНА З УКРАЇНОЮ» та «ЄС з Україною». Маніфестанти вимагали надати Україні всіляку можливу допомогу для якнайшвидшого звільнення окупованих територій, припинення співпраці з росією, притягнення винних до відповідальності, замороження та передачі Україні російських активів, повернення наших викрадених дітей та полонених. Було також вшановано пам'ять усіх жертв російської агресії.

Мітинг на центральній Площі Каталонії розпочався з виконання Державного гімну України та молитви «Боже, великий, єдиний, нам Україну храни». З промовами до багатотисячного зібрання звернулися Генеральний консул України Artem Vorobyov, представники мерії Барселони Barcelona.cat, Женералітату Каталонії Generalitat de Catalunya, голови Parlament Europeu a Barcelona і Єврокомісії Representació de la Comissió Europea a Barcelona.

Організатори події – українські асоціації та активісти і їхні іспанські й каталонські друзі –зачитали маніфест, який попередньо підтримали понад 50 місцевих організацій.

Всіх учасників заходу зворушила мистецька частина заходу. Зокрема, Людмила Гутік виконала на бандурі гімн нашого опору «Ой, у лузі червона калина».

Справжньою окрасою події став виступ українського маестро скрипки – Vasyl Popadiuk, який спеціально завітав у цей день до Барселони, щоб засвідчити свою солідарність з українцями та зачарувати всіх гостей віртуозним виконанням своїх найкращих творів.

Як символ солідарності, взаємопідтримки та скорботи прозвучала знакова для всіх каталонців мелодія «El cant dels ocells». Під час її виконання на віолончелі Петером Тіманом з Fundació Pau Casals - Museu вся площа засяяла синьо-жовтими ліхтариками телефонів.

Під час ходи було проведено благодійний збір для МБ «Госпітальєри». На площі також демонструвалася фотовиставка Maxim Dondyuk «Україна на першій лінії», люб'язно надана організаторам мітингу засновниками Valenciaphotofest.

Висловлюємо вдячність організаторам, усім учасникам підготовки та проведення заходу, українським та іспанським друзям, які приєдналися до маніфестації та мітингу.

Переконані, що у своїй підтримці української боротьби за свободу Барселона стоятиме пліч-о-пліч з Україною.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати