Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Польські фермери планують пропускати через прикордонний пункт пропуску "Угринів" лише одну вантажівку на день в напрямку Польщі

27 березня, 16:21
Фото з сайту unn.com.ua

Українські прикордонники сьогодні отримали інформацію від польських колег, що у напрямку ПП "Угринів" польські фермери планують пропускати лише одну вантажівку в день у бік Польщі і по три вантажівки кожні шість годин у  бік України. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телемарафону у середу, передає кореспондент УНН.

Деталі

"За останні дні, як бачимо, що польські фермери блокують тільки три напрямки пунктів пропуску: "Ягодин", "Угринів", "Рава-Руська", - сказав Демченко.

За його словами, у напрямку пункту пропуску "Ягодин" та "Рава-Руська" польські фермери взагалі не пропускають вантажівки, які слідують з України в Польщу.

Демченко повідомив також, що польські фермери у напрямку ПП "Угринів" планують в день пропускати лише одну вантажівку в бік Польщі.

Сьогодні ми отримали інформацію від польських колег, що у напрямку ПП "Угринів" польські фермери планують пропускати лише одну вантажівку (в день - ред.) у бік Польщі і по три вантажівки кожні шість годин у бік України. Тобто це суттєве зниження можливості перетину кордону вантажівками

- розповів Демченко.

Окрім того він повідомив, що станом на ранок сьогодні на трьох напрямках у чергах перебуває десь 300 вантажівок, найбільше - навпроти "Ягодина".

"Також маємо черги на раніше розблокованих трьох ПП "Краківець", "Шегині" та "Устилуг", адже вантажівки активно використовують ті напрямки, які не заблоковані. Найбільша черга спостерігається навпроти "Краківця" - близько 700 вантажівок, а "Шегині" - близько 400. Але рух тут є досить інтенсивним", - зазначив Демченко.

Доповнення

Уряди України та Польщі зустрінуться 28 березня. На порядку денному - питання зброї, економіки та "протокол розбіжностей" 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати