Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

БПП забирає мандати у Єгора Фірсова і Миколи Томенка

25 березня, 18:23

Сьогодні після закритого з’їзду «Блоку Петра Порошенка» у Києві партією було вирішено позбавити депутатського мандату колишніх членів парламентської фракції БПП Єгора Фірсова та Миколу Томенка. Нагадаємо, депутати вийшли із фракції 8 та 23 лютого відповідно. Приводом для виходу Томенко назвав прийняття «недопустимого державного бюджету» і «антисоціальних проектів». Фірсов же вийшов після скандалу, який розгорівся довкола міністра економіки Айвараса Абромавічуса та заступника голови фракції БПП Ігоря Кононенка.  

«Було обговорення щодо оцінки діяльності депутатів «Блоку Петра Порошенка - Солідарність» в парламенті. З'їзд надав задовільну оцінку депутатів в цілому, але окреме обговорення стосувалося тих депутатів, які написали заяви і вийшли з фракції. Згідно з 81 статтею Конституції, з'їзд прийняв рішення щодо виключення цих депутатів і складання ними депутатських мандатів. Я маю на увазі Миколу Томенка і Єгора Фірсова», - цитують ЗМІ депутата від БПП Артура Герасимова.

Коментуючи рішення з’їзду, Микола Томенко наголосив, що був і залишається позапартійним протягом двох років. «Сьогоднішнє рішення партії БПП, яка, виходячи зі складу її керівних органів, має називатися, скоріше, «партією Порошенка-Черновецького», не давала мені депутатського мандату. За мене голосували українські громадяни як за позапартійного, який йшов за списком «Блоку Петра Порошенка», тому і не цій партії забирати в мене мандат», – зазначив Томенко.

Таке рішення БПП Томенко пояснив бажанням партії позбутися тих депутатів, які у Верховній Раді говорять правду про відхід від передвиборчих обіцянок, даних після Революції гідності нинішніми Президентом і прем’єром.

«Сьогоднішнє рішення з’їзду БПП, приблизно, таке ж саме, як, наприклад, ухвалити рішення про те, що партія виступає за щасливу, багату і некорупційну Україну. Для того, щоб позбавити мене депутатського мандату, згідно зі ст. 81 Конституції України, треба спочатку ухвалити Закон про імперативний мандат, далі у Верховній Раді заслухати інформацію стосовно того, чи порушував позапартійний Томенко передвиборчу програму БПП, з якою йшов на вибори, а потім проголосувати більшістю від конституційного складу Верховної Ради, – висловився народний депутат, - Тому я спокійно ставлюся до такого рішення партії Порошенка і планую далі працювати над виконанням своїх передвиборчих обіцянок у Верховній Раді України».

Інтерв’ю із Миколою Томенком читайте у найближчих номерах «Дня»!

Дмитро КРИВЦУН, «День»

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати