Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

98-річна довгожителька пішки вийшла з окупованої частини Очеретиного

29 квітня, 16:52
Фото Національна поліція України

98-річна довгожителька Лідія Степанівна пішки вийшла з окупаваної частини селища Очеретиного. На своєму шляху, розповідає жінка, двічі падала, але таки змогла подолати близько 10 кілометрів до підконтрольних українських територій. Наразі їй надали необхідну меддопомогу, нагодували та шукають родичів, повідомляє Вільне радіо із посиланням на пресслужбу ГУНП Донеччини.

Там розповідають, що мешканка Очеретиного будувала свою домівку власними руками, але росіяни знищили оселю загарбницькою війною. Під час евакуації її рідні зазнали поранень. 

“Я й ту війну пережила  і цю переживаю. Залишилася без нічого. Та війна такою не була, я ж бачила вже не одну війну, та не одна хата не згоріла… А то горять… І дерева повиривали з корінням.  Але я своєю Україною на ногах вийшла, — розповідає Лідія Степанівна.

Довгожителька йшла з окупованої частини Очеретиного весь день без їжі та води, двічі падала та “засинала”. Як розповідають у поліції, жінка трималася на двох палицях та “на характері”. 

Надвечір втомлену пішохідку знайшли на дорозі військові та передали групі поліції “Білий Янгол”. Поліціянти відвезли жительку у прихисток для евакуйованих. Там запевнили, що Лідія почувається добре. 

“А скільки вам років?”, — запитує один з поліціянтів у Лідії Степанівни. 

“А скільки дасте?”, — у відповідь запитує довгожителька. 

“Ну не знаю”, — відповідає поліціянт, а потім додає: — Думаю, що 18 років”.

Наразі правоохоронці шукають сім’ю 98-річної довгожительки. 

Відомо, що одна з її родичок внаслідок російського обстрілу потрапила до лікарні у Костянтинівці. Саму ж Лідію Степанівну з шелтеру має забрати онука. 

Зазначимо, спецпризначенці “Білого янгола” займаються евакуацією мирного населення безкоштовно. Попросити про допомогу можна за такими номерами телефонів: 

  • Авдіївський напрямок  — (066) 56-19-102
  • Бахмутський напрямок — (066) 56-15-102
  • Великоновосілківський напрямок — 066-56-11-102
  • Лиманський напрямок — 066-56-16-102
  • Мар’їнський напрямок — 066-56-10-102
Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати