Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Байден і Нетаньягу обговорили відкриття нових пунктів пропуску на півночі Гази

29 квітня, 12:21
Фото: AP/Evan Vucci

Президент США Джо Байден та прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу у неділю, 28 квітня, провели телефону розмову та обговорили відкриття Ізраїлем додаткових пунктів пропуску на півночі Гази.

Про це повідомили на сайті Білого дому, повідомляє Суспільне.

Зазначається, що Байден підтвердив свою тверду відданість безпеці Ізраїлю після успішної оборони від безпрецедентної ракетної та безпілотної атаки Ірану на початку квітня.

Посадовці також обговорили поточні переговори щодо звільнення заручників разом із негайним припиненням вогню в Газі.

Байден посилався на свою заяву із 17 іншими світовими лідерами, які вимагали від ХАМАС негайно звільнити заручників, щоб забезпечити припинення вогню та допомогу жителям Гази.

"Президент Байден і прем'єр-міністр Нетаньягу також обговорили збільшення постачання гуманітарної допомоги в Газу, зокрема шляхом підготовки до відкриття нових пунктів пропуску на півночі. Президент наголосив на необхідності підтримувати та посилювати цей прогрес у повній координації з гуманітарними організаціями", — йдеться у повідомленні.

Як пише The time of Israel, відкриття додаткових пунктів пропуску буде важливим кроком для допомоги Газі на тлі побоювань щодо можливого голоду.

У повідомленні Білого дому йдеться, що двоє політиків обговорили потенційний наступ Ізраїлю в Рафаху, і що Байден "повторив свою чітку позицію".

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати