Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Сармату» – від «Кристала»

Херсонський футбольний клуб допоміг батальйону територіальної оборони
24 вересня, 17:17
БІЙЦІ ТЕПЛО ВІТАЛИ ФУТБОЛІСТІВ З КОРИСНИМИ ПОДАРУНКАМИ. ОКРІМ СЛУЖБИ, ХЛОПЦІ МАЮТЬ ВІЛЬНИЙ ЧАС, ТОЖ КІЛЬКА М’ЯЧІВ ВІД «КРИСТАЛА» СПОНУКАТИМУТЬ ЇХ БІЛЬШЕ ЗАЙМАТИСЯ СПОРТОМ І ТРИМАТИ СЕБЕ У ФОРМІ

«Виникло бажання зробити щось корисне для наших військових, адже на них сьогодні лежить надзвичайна відповідальність», — такими словами футболістів можна охарактеризувати доброчинну ініціативу від колективу ФК «Кристал». 27 серпня херсонський клуб проводив матч шостого туру чемпіонату України в другій лізі проти одеської «Реал Фарми». Зважаючи на активний волонтерський рух у Херсоні та події на сході України, гравці і керівництво «Кристала» оголосили цей поєдинок благодійним. Кошти від продажу квитків обіцяли витратити на потреби української армії. Тоді на стадіон прийшло більше уболівальників, херсонці перемогли з рахунком 2:0, а для військових вдалося зібрати трохи більше семи тисяч гривень.

Кошти — порівняно невеликі. Утім, їм знайшли цільове застосування. Зв’язалися з командирами одного з підрозділів херсонського батальйону територіальної оборони «Сармат», отримали від нього список необхідних речей, закупили їх — і завітали в гості. Вирушили до військових, які несуть службу в Каховському районі, — охороняють стратегічний об’єкт. Разом із представниками міської влади гравці та тренери «Кристала» привезли бійцям побутові інструменти, маленький телевізор з антеною, баки для води, матраци, м’ячі з автографами, солодощі та інше. «День» також побував на зустрічі військових і футболістів.

На під’їзді до пропускного пункту нас зустріли кілька озброєних хлопців. Усередину гостей не пустили, адже нещодавно надійшла команда про підвищену бойову готовність, а оскільки об’єкт охорони вкрай важливий, відкривати особливості розташування військових заборонили навіть для волонтерів. Утім, це не завадило хлопцям познайомитися, поспілкуватися. Хтось зустрів навіть товаришів, адже й у «Кристалі», й у «Сарматі» є хлопці з Каховки та Херсона. Крім того, бійці цікавляться футболом, знають футболістів як уболівальники.

Військові кажуть, що наразі ситуація в них спокійна. Сьогодні для них важливо обладнати все для служби в зимовий період — обігрівачі, теплий одяг тощо. «Звісно, завжди приємно відчувати увагу від людей, з багатьма волонтерами ми вже подружилися. Але що на нас вийдуть представники футбольного клубу — не очікували, — зізнається старший лейтенант Сергій МАРІНІЧЕВ. — Список складали разом із хлопцями. Ми — за потребами, вони — за можливостями. У результаті отримали багато корисних речей. Тепер і у футбол гратимемо: м’ячі є, поля теж вистачає (усміхається). Служба в нас іде добре: порядок з харчуванням, звільнення на вихідні; настрої у бійців теж позитивні. Передусім — через контакти з нашими благодійниками, простими людьми, які допомагають і підбадьорюють. Та й відвертої агресії на нашу область, як відомо, не було. А якщо щось трапиться, ми готові оборонятися».

За словами головного тренера ФК «Кристал» Сергія Шевцова, така ініціатива допоможе його підопічним відчути причетність до важливої справи. «Приємно, що херсонці відгукнулися на нашу пропозицію і прийшли тоді на стадіон, щоб підтримати команду й допомогти військовим. Свою перемогу в тому поєдинку ми також присвятили нашим бійцям, — говорить Сергій ШЕВЦОВ. — Далі по можливості продовжимо участь у цьому благодійному процесі. Такі заходи додають позитивних емоцій. Серед військових є чимало любителів футболу, зокрема й нашого клубу.  Гадаю,  їм було приємно відчувати цей зворотний зв’язок. А футболістів, сподіваюся, це надихне на віддану роботу. Вони особисто побачили людей, які зараз захищають країну. Відповідно, у своїй справі хлопці повинні бути мотивовані й так само завзято виконувати поставлені завдання».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати