Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Сьогодні Брюссель підготує новий пакет санкцій

Ангела МЕРКЕЛЬ: «Європейський Союз не може терпіти поведінку Росії»
03 вересня, 09:46
ФОТО РЕЙТЕР

Канцлер Німеччини Ангела Меркель наполягає на необхідності розширення санкцій проти Росії, попри ризики для економіки. Євросоюз «не може прийняти поведінки Росії», пояснила вона журналістам свою позицію. «Необхідно підготувати такі санкції.

Проблеми, які можуть виникнути у зв’язку з цим, незіставні з проблемами, які можуть виникнути, якщо ми ніяк не діятимемо», — наголосила Меркель. Її позицію підтримує федеральний президент Німеччини Йоахім Ґаук, який під час промови на церемонії з приводу 75-х роковин нападу гітлерівської Німеччини на Польщу заявив: «Ми пристосуємо до нових обставин політику, економіку та готовність до оборони. Захід не збирається терпіти дії тих, хто порушує міжнародне право, приєднує чужі території та військовим шляхом підтримує розкол в інших країнах. Історія вчить нас, що територіальні поступки часто лише підсилюють апетит агресора».

Учора майбутній Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Фредеріка Могеріні заявила, що до 3 вересня Євросоюз підготує новий пакет санкцій проти РФ. За її словами, посли країн Європейського Союзу ухвалять рішення щодо розширення санкцій проти Кремля 5 вересня. Нові обмежувальні заходи Євросоюзу являтимуть собою «розширений пакет заходів у тих чотирьох секторах, рішення щодо яких було вже ухвалено», — зазначила Могеріні. Виступаючи на засіданні комітету Європарламенту з міжнародних відносин, вона заявила, що Європа повинна говорити «в один голос», коли йдеться про українську кризу. «Нашою метою є двостороннє припинення вогню, контроль над кордонами та припинення перетину українського кордону військовими і постачання боєприпасів з боку Росії», — зазначила Могеріні.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати