Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Могеріні закликала українців зосередитися на реформах

18 грудня, 10:01
ФЕДЕРІКА МОГЕРІНІ

Учора Верховний представник ЄС Федеріка Могеріні здійснила перший візит новій якості. Упродовж двох днів вона провела переговори з главою держави та уряду, депутатами і представниками неурядових організацій.

На прес-конференції журналістам вона наголосила: «ЄС підтримує реформи, які обрав український народ у досить трагічний спосіб і які змінять життя українців. За її словами, цей процес може бути складним, і українцям треба зосередитись на ньому, щоб продемонструвати результат». Пані Могеріні зазначила, що зі свого боку Європейський Союз надаватиме всіляку допомогу Україні у здійснені реформи.

Водночас вона не дала відповіді на запитання щодо надання Україні додаткової фінансової допомоги, необхідної для реалізації реформ. А учора президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер сказав у Європарламенті, що Україні потрібно терміново додатково 15 млрд доларів. Високий представник лише зазначила, що цей список дуже великий. 

Також Могеріні запитали, чи бачить вона ознаки того, що Росія готова виконувати Мінські домовленості. На це вона відповідала: «Складається враження, що з боку Росії та Путіна може виникнути більше бажання вирішити конфлікт на Донбасі. Але, зважаючи на попередній досвід, у нас не повинно бути ґрунту для якихось ілюзій. Але це може стати основою для подальших позитивних результатів. ЄС буде повністю підтримувати виконання всіх пунктів Мінських домовленостей».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати