Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

101 причина любити Україну

«День» розпочинає новий масштабний проект розробки інфографіки для «Україна Incognita»
23 серпня, 10:26

Стартуємо! Сьогодні запускаємо довгостроковий проект «101 причина любити Україну», який створить новий графічний образ України за допомогою стислої та впорядкованої мови Інтернету. Він зорієнтований на промоцію нашої культурної спадщини, і невипадково ми розпочинаємо його в День Незалежності. Проект передбачає розробку 101-ї інфографіки — екстракту культурного надбання української історії, етнографії та антропології.

Цей проект є логічним продовженням попередніх проектів газети «День» в історичному напрямку — Бібліотеки газети «День», сайта «Україна Incignita». Ми завжди цінували візуальну складову — якісні фотографії, унікальні карикатури Анатолія Казанського, тепер, в нову інформаційну епоху, прислухаємося до читача і шукаємо новий підхід. «При перевиробництві інформації повинні бути місця концентрації важливих знань. Багаторічна репутація сайта газети підтверджує, що це саме те місце, де кожен українець світу або той, хто цікавиться Україною, знайде потрібні знання, — пояснює головний редактор газети «День» Лариса ІВШИНА. — Ми хочемо зробити Україну відомою. Познайомити світ з цією чарівною незнайомкою, щоби більше людей мали шанс її пізнати. Вона цього довго чекала та заслужила. Проект буде корисним і для наших друзів з-за кордону, адже буде доступним в англомовному варіанті». Нещодавно ми писали про іміджеву проблему України у світі. Ось — конкретний крок у напрямку її вирішення. «На українців так багато років впливали, що у них засіло відчуття, що ми безбатченки-безхатченки, що ми без спадщини. Ми хочемо показати, що це не так. Ми повинні бути «відповідальними спадкоємцями», — вказує другу причину створення проекту Лариса Івшина.

Ініціатором проекту виступила Ярина Михайлишин, яка вже зробила цикл інфографік для газети «День» — «Мандрівну Україну». Зараз команда обрала 101 найцікавішу історію. «Ми хочемо показати Україну, якою варто пишатися: наукову, культурно багату, етнічно строкату, етнографічно насичену, — пояснює «інфограф» Ярина Михайлишин. — Україну з глибинними культурними кодами і міцними традиціями освіченої еліти. Україну Вернадського, Приймаченко, Параджанова, Україну кримських каньйонів і карпатських озер, княжих храмів та козацьких маєтків, Україну символів та першодруків. Ми претендуємо на достовірність і вашу увагу. Це лише крапля в бурхливому медійному океані. Але одного дня ця крапля може перетворитися на мейнстрім. Відкрийте для себе 101 причину любити Україну. Збагачуйтеся знаннями».

Проект складатиметься з чотирьох розділів по 25 інфографік: Місця, Артефакти, Постаті та Традиції. На сайті «Україна Incognita» вже створено відповідний розділ з інтерактивним оформленням, де можна побачити відеоролик проекту. «В сучасному інтернет-просторі існує величезна конкуренція між творцями контенту, щоб привабити читачів, — пояснює веб-редактор сайта «Україна Incognita» Артем ЖУКОВ. Направду нелегкою справою є знайти найбільш вдалий спосіб подання інформації, коли попит вимагає ѓрунтовної пропозиції. Візуалізація тексту, як на мене, найбільш виправданий крок, коли маєте великий масив інформації, а тим більше, наша практика показала неабияку позитивну реакцію читачів на такі ініціативи».

Сайт із промороликом нової інфографічної ініціативи ми запустили ще в середу ввечері й отримали чимало позитивних відгуків та коментарів. Однак серед них були й такі, що викликали контроверсійну реакцію. Прозвучали думки на кшталт: «Цікаво, чи хтось зніме наступне відео «1001 причина не любити Україну?», «А скільки разів на день рекомендуєте любити Україну?», «Тому, хто її любить, причини не потрібні, а той, хто ненавидить (українофоб), чхатиме на ці причини». Тепер маємо ще одну мотивацію — відкрити очі на інший образ України, навіть тим, хто вже зневірився. Вчимося любити. Точка відліку — ідентичність.

Першу інфографіку про Миколу Амосова можна побачити у дванадцятому глянцевому додатку до газети «День», що присвячений українцям, які змінили світ. Детальніше про проект читайте за посиланням: http://incognita.day.kiev.ua/101-prychyna-liubyty-ukrainu.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати