Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Хто його злякався?

Прапор України пробув на даху харківської будівлі Держпрому всього кілька годин
19 вересня, 11:19
ФОТО НАДАНО ПАВЛОМ ІТКІНИМ

У ніч з 11 на 12 вересня два Харківські руфери встановили на телевишці Держпрому прапор України, проте в розгорнутому вигляді полотнище харків’яни могли бачити лише з 6 до 8 години ранку — до початку робочого дня прапор було знято.

Харківський художник і руфер Павло Іткін, який був ініціатором встановлення державного символу в знаковому місці міста, розповів, що ідея була швидше художньою. «Я останнім часом почав знімати фільм про Харків, і в ньому були ракурси Держпрому. Ми якраз зібралися познімати з телевишки. І я подумав, чом би не повісити там прапор? Двічі ми збиралися це зробити, і нарешті вийшло».  Увечері 11 вересня хлопці піднялися на дах будівлі Держпрому і прикріпили на телевишці згорнутий прапор України. Після цього вони почекали до шостої ранку, й у сонячному світлі розгорнули полотно завбільшки два на чотири метри. «Прапор замайорів на вітру, це було дуже гарно. Мій батько сфотографував його знизу».

Водночас хлопці помітили, як на одному з верхніх поверхів на майданчик вийшла консьєржка й побачила прапор. Години зо дві вони почекали всередині, поки не відчинили двері, й коли вийшли на вулицю,  прапора на вежі вже не було. На фото, які зробив знизу батько художника, видно фігурку людини, яка знімає прапор. Офіційне пояснення: прапор заважав роботі телевежі.

«Дуже дивно, що цей прапор зняли, — розмірковує Павло Іткін. — Він не міг заважати телемовленню, оскільки антени розташовані уздовж телевежі, а на самій верхівці, де був прапор, їх немає. Це важливе місце для міста. І прапор був дуже великий, нам довелося попрацювати з його встановленням. Було дуже гарно».

Павло Іткін є автором серії фото «Харків звисока», але виставку поки не зробив, оскільки для друку фото потрібні значні кошти. Павло говорить, що йому дуже подобається Харків, але викликають подив люди, які ним керують.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати