Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Iндонезія відкриває для України можливості вкласти капітал»

Посол Нінік Кун Нар’яті — на островах незабаром може з’явитися «шоколадна» плантація українського фермера
16 травня, 11:05

24—26 травня в центрі Києва в Українському Домі відбудеться виставка «Вікна в Індонезію-2013». У такий спосіб Посольство Республіки Індонезія. яке власне є організатором події, має на меті привернути увагу українців та тутешнього бізнесу до культури та економіки цієї острівної країни.

Попри те, що Україна та Індонезія є давніми добрими партнерами, як зауважує Посол Індонезії в Україні Нінік Кун Нар’яті, українці ще мало знають про потенціал цієї острівної країни, так само як і індонезійці ще дуже мало знають про Україну. «Всі знають про Балі, але є ще дуже багато цікавих місць. Культура, кухня, традиції Індонезії дуже багаті», — підкреслила пані Посол.

У планах посольства — продовжити спрощення візового режиму між Україною та Індонезією. Зокрема, вже сьогодні посольство Індонезії скоротило термін видачі візи для українців з п’яти до трьох днів. У перспективі розглядається можливість виготовлення візи по прибуттю в країну, зазначила пані посол. Тож дипредставництво очікує, що потік туристів з України, який минулого року становив 5 тисяч людей. буде зростати.

Утім ще більше ніж українські туристи, індонезійців цікавлять інвестиції тутешнього бізнесу в інфраструктуру, промисловість та сільське господарство Індонезії. «Сьогодні з Україною ми маємо найвищі показники торгівлі в серед країн Центральної та Східної Європи», — відзначила пані Посол. Утім, ці цифри (1,3 мільйона доларів на рік. — А.Д.) можуть бути ще вищими переконана дипломат. «Індонезія відкриває для України можливості вкласти капітал», — говорить пані посол. Адже, наголосила вона Індонезія — це четверта країн в світі за кількістю населення. Відтак для України — це ринок з величезним потенціалом. І серед українських бізнесменів є люди, які вже це зрозуміли. Як зауважила «Дню» посол, вже сьогодні є український бізнес, який зацікавлений інвестувати гроші в сільське господарство в Індонезії. Йдеться зокрема про купівлю ферми з вирощування какао бобів. «Оскільки Україна дуже багато купує шоколаду в Індонезії є зацікавленість зробити плантацію з вирощування какао бобів в Індонезії», — розповіла пані посол. Але поки ніякої конкретної інформації не відомо: ні хто цей інвестор, ні яку суму він збирається вкласти в цей проект.

До слова, Нінік Кун Нар’яті відносно недавно на посаді, вона приїхала в Україну наприкінці осені минулого минулого року, замінивши попереднього посла — Дру Нінсіг Сунінгсіх. Як відомо, попередній посол Індонезії багато подорожувала Україною разом з сім’єю. Результатами цих мандрівок стала книга, як арозповідає про багату і цікаву культуру України чоловіка пані Сунінгсіх, яка вийшла в Індонезії.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати