Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Книжкове свято напередодні 1 вересня

Сьогодні у Києві — відкриття книжкової виставки до Дня знань. Шукайте серед учасників стенд газети «День»!
28 серпня, 12:28
ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

28 серпня на відкритому майданчику біля будівлі КМДА (вул. Хрещатик, 36) розпочне свою роботу Київська книжкова виставка до Дня знань. Захід традиційно відбувається напередодні нового навчального року. Організатор виставки — Державний комітет телебачення і радіомовлення України за підтримки Київського міського голови. Об 11-й годині відбудеться офіційне відкриття за участю представників місцевої та державної влади.

Упродовж трьох днів у рамках виставки відбуватимуться зустрічі з письменниками, автограф-сесії, художні читання, круглі столи, семінари та відкриті дискусії з питань книговидавництва і літератури. Свою продукцію представлять близько 80 видавництв. Буде серед них і стенд газети «День», на якому відвідувачі зможуть придбати книжки з Бібліотеки видання, а також оформити пільгову передплату.

Почесний гість виставки — письменник і поет, лауреат багатьох престижних премій Володимир Войнович. У п’ятницю о 13-й годині відбудеться його автограф-сесія, а того ж дня о 18.00 у приміщенні книгарні «Є», що на вулиці Лисенка, 3, письменник представить український переклад книжки «Особа недоторканна» — першої з легендарної трилогії «Життя та незвичайні пригоди солдата Івана Чонкіна». Книжка вийшла друком у видавництві «Клуб сімейного дозвілля». Твори Володимира Войновича перекладені 30 мовами світу. Крім літературної, він відомий також своєю правозахисною діяльністю, через яку зазнавав переслідувань за радянських часів, і зрештою 1980 року змушений був емігрувати. Володимир Войнович — один із небагатьох російських культурних діячів, що засудили агресію Росії щодо України.

Крім того, в рамках виставки свої найсвіжіші книжки представлять Іван Андрусяк, Михайло Слабошпицький, Юрій Мушкетик, Юрій Щербак, Павло Мовчан, Наталія Осьмак, Валерій Гужва, Сергій Грабар, Станіслав Бондаренко, Анатолій Сахно, Сергій Цушко, Леся Гончар, Руслан Найда та інші. Запрошуємо читачів долучатися до свята книжки й відвідати стенд газети «День»!

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати