Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Рекордна перемога «Шахтаря»

Сьогодні «Дніпро» й «Динамо» також зіграють в єврокубках. Чи заб’ють по сім голів?
23 жовтня, 12:23
ФОТО З САЙТА SHAKHTAR.COM

Донецький «Шахтар» у вівторок на виїзді розгромив білоруський клуб «БАТЕ» з рахунком 7:0, здобувши першу в сезоні перемогу в Лізі чемпіонів. Білоруси виявилися неготовими до такого активного атакувального футболу з перших хвилин зустрічі, вони одразу «просіли» й, висловлюючись футбольним сленгом, пропускали у свої ворота практично все, що летіло. Відтак вже на перерву донеччани пішли з перевагою у 6 сухих м’ячів. Загалом за гру «Шахтар» установив кілька національних рекордів. По-перше, здобув найбільшу перемогу за 10 розіграшів Ліги чемпіонів. Крім того, це найбільш гольова перемога для українських команд у основному раунді турніру. А на додачу нападник нашого клубу бразилець Луїс Адріану, забивши в одному матчі одразу 5 м’ячів, став кращим бомбардиром в історії «Шахтаря». Бразильцю вдалося повторити досягнення Ліонеля Мессі в «Барселоні».

Сьогодні українські клуби продовжать боротьбу в Лізі Європи, зокрема київське «Динамо» зіграє на виїзді проти датського «Ольборга», а дніпропетровський «Дніпро» в умовно домашній зустрічі (у Києві) — з азербайджанським футбольним клубом «Карабах» (Агдама).

— Подивився на гру «БАТЕ» у перших двох турах, було зрозуміло, що невідомо чого від них очікувати. Команду, яка програла 0:6 «Порту», а потім перемогла 2:1 в «Атлетіко», перед третім туром сприймали як «темну конячку». Утім, «Шахтар» із розгромним рахунком переміг. Провальний захист білорусів, я б сказав «дитячий» рівень якості гри, та активний, «дорослий» наступ українців — головне резюме матчу, — зауважив у коментарі «Дню» футбольний експерт, головний редактор програми «Про футбол» (канал «2+2») Володимир ЗВЄРОВ. — У футболістів «Шахтаря» наразі турнірна таблиця в голові. Вони знають, що саме матчі 3—4 туру — традиційно вирішальні. І саме на цій частині турніру «Шахтар» «спікся» минулого року. Наразі «гірники» зобов’язані виходити з групи. А загалом я ставлю на перемогу також інших українських клубів в єврокубках. Зокрема, «Динамо» зобов’язане перемагати «Ольборг», який, хоча і став чемпіоном Данії, наразі демонструє посередній футбол. А «Дніпро», прогнозую, вирве три очки у клубу «Карабах», який має серйозні проблеми — одразу трьох травмованих гравців з основи.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати