Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Бандера-сквер» і «Яблуневий сад»...

У Луцьку витратять майже півмільйона на підтримку громадських ініціатив
28 серпня, 10:41

12 із 50 громадських ініціатив набрали найбільше голосів в інтернет-голосуванні мешканців міста і отримають для свого втілення фінансову підтримку міського бюджету. Майже десять днів мали лучани, аби познайомитися з ідеями, які висувають креативні співгромадяни, і вирішити, що саме наразі потрібне місту (нагадаємо, «День» писав про конкурс у №147 від 18 серпня ц.р.). Отож реальністю має стати облаштування скверу в центрі Луцька на вулиці, яка носить ім’я Степана Бандери, — цей проект і має назву «Бандера-сквер», і в майбутньому обіцяє стати цікавою відпочинковою зоною.  Ініціативні лучани встановлять дитячий ігровий комплекс «Замок» та каруселі на майданчику з гумовим покриттям, облаштують спортивний майданчик, зроблять зі свого двору райський куточок (проект має назву «Яблуневий сад»).

Крім благоустрою у тому чи іншому мікрорайоні, лучани підтримали і капітальний ремонт помешкання, де проживають два інваліди першої групи, проведення фестивалю з історії Луцька, проект, який передбачає використання альтернативних джерел енергії. Певну фінансову підтримку отримав і креативний простір «Озерний вітер» — волонтерський проект по облаштуванню у луцькій садибі Покальчуків  відпочинкового комплексу для дітей і дорослих з використанням специфіки Волині, він і має назву «Тут живе волинська казка».

Вартість впровадження більшості громадських ініціатив не перевищувала 50 тисяч гривень, такою була вимога конкурсу. Як виявилося, реально за невеликі, власне, кошти, зробити місто, в якому живеш, і чистішим, і привітнішим.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати