Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Рік на «Території безпеки»

05 березня, 00:00

Упродовж кількох останніх років тема майбутнього вступу України до НАТО стала як у ЗМІ, так і у виступах політиків однією з найактуальніших. Однак докладно про те, чому це необхідно Україні, говорилося насправді не так вже й багато. Та минулого року на Першому Національному телеканалі з’явився новий проект під назвою «Територія безпеки», основним завданням якого стало інформування населення України про кроки нашої держави в напрямку до Північноатлантичного альянсу. П’ятнадцятихвилинні щотижневі випуски програми не лишилися непоміченими в інформаційному морі й швидко знайшли свого глядача. Днями у київському Будинку офіцерів «Територія безпеки» відзначила річницю свого виходу в ефір. Про свої цілі та здобутки «Дню» розповіли автори й ініціатори проекту.

Олександр ТЕРЕВЕРКО, начальник Центральної телерадіостудії Міністерства оборони України:

— У 2002 році я отримав від Центру інформації та документації НАТО запрошення відвідати Брюссель з ознайомлювальною метою. Після поїздки я зробив сюжет — очима військового журналіста, українського офіцера — про те, що відбувається в НАТО. І потім у Сергія Череватого, Ігоря Рудича, Володимира Косенка виникла ідея створити цілий телевізійний проект. Вони тоді вже навіть назву вигадали. Потім був «довгий шлях в дюнах бюрократизму», ми пройшли ряд інстанцій, рішення про вихід програми в ефір кілька разів відхилялося, але все одно у лютому 2003 року відбувся перший ефір. Однак лише останні два-три місяці мене як керівника творчого колективу більш- менш задовольняє те, що ми робимо. Зараз, наприклад, ми спільно із газетою «День» і Центром інформації та документації НАТО проводимо конкурс «Чому я хочу, щоб моя держава вступила в НАТО». Одержуємо чимало цікавих листів.

Сергій ЧЕРЕВАТИЙ, автор і ведучий телепередачі «Територія безпеки»:

— Наша передача розповідає про євроатлантичний поступ нашої держави. Україна мусить нарешті стати невід’ємною частиною європейської цивілізації. За різними даними, близько 30% українців — прихильники вступу до НАТО, приблизно 30% — абсолютно байдужі і 30% ще не визначились. Наша визначальна мета — боротись за збільшення голосів «за», тому що вступу до НАТО передує референдум, і якщо 51% населення не висловиться на підтримку, ніхто нас туди не прийме. Наше завдання — це просвітницька робота серед українців: слід розповісти, що НАТО — це елітний клуб цивілізованих держав. У нас, на жаль, не приділяють належної уваги пропаганді НАТО. Наприклад, в Литві, Латвії, Естонії проводились надпотужні пропагандистські акції: відомі люди приїздили в села, розповідали, наскільки це добре. Там люди ще не знали, що таке НАТО, але вже знали, що це добре. В Україні все навпаки — не знають, що таке НАТО, але вже думають, що це погано. І «Територія безпеки» — це маленький промінчик у просвітницькій роботі.

Ігор РУДИЧ, журналіст і редактор «Території безпеки», автор ідеї створення програми:

— «Територія безпеки» — це неупереджений погляд на шлях нашої держави до євроатлантичних структур. А мета — розповісти про всі можливості в плані забезпечення демократії та безпеки, які відкриваються перед громадянами України за умови вступу до НАТО. Але перш за все — створення позитивного іміджу Північноатлантичному альянсу в очах наших громадян.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати