Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Терміново потрібні гроші на експертизу»

У Миколаєві через руйнування сусідньої будівлі зупинила роботу школа олімпійського резерву з фехтування
12 лютого, 12:18

Минулими вихідними в Миколаєві сталася НП: обрушилась будівля спортивного залу, що має спільний дах із спеціалізованою дитячо-юнацькою школою олімпійського резерву з фехтування. «Ця будівля підпорядкована Національному університету імені Сухомлинського. Це спортивний зал, який 30 років не використовувався, понад 10 років там немає опалення, його дах затікав. Фундамент дав тріщини і в один «прекрасний» момент усе рухнуло», — розповідає «Дню» директор школи Олександр Кузьмов. «У нас одне горище. Тепер нам треба його одрізати. Зараз цим займаються мнсники», — пояснює Олександр Васильович.

Через інцидент заняття у школі цього тижня не проводилися. На порятунок закладу стала і олімпійська чемпіонка Ольга Харлан, яка теж тренується тут. Були проведені зустрічі в НОК, прес-конференція, на якій Ольга закликала уряд звернути увагу на проблему. «Школа не зруйнована, але обвал сусідньої будівлі вплинув на неї, дав «усадку» на прилеглу стіну, — говорить «Дню» Артем Скороход, тренер Ольги Харлан. — Якщо фасадна стіна, яка прилягає до школи, впаде, природно, піде ланцюгова реакція і на школу. Наступного тижня мають прийняти остаточне рішення, що буде далі».


ФОТО З САЙТА  NFFU.ORG.UA

Олександр Кузьмов пояснює, що після розбирання завалів термінове завдання — провести експертизу, яка має дати висновок, чи можна далі в школі проводити навчально-тренувальні заняття. «Поки не зробимо експертизу, нам ніхто не дозволить заходити в приміщення, — говорить директор, — на цю процедуру треба 35—40 тисяч гривень. Їх у бюджеті немає. Федерація фехтування України пообіцяла нам у межах 10 тисяч гривень. Можливо, вони зможуть дати більше? А міська влада обіцяє реконструкцію фасаду за рахунок місцевих коштів».

«Зараз нас закріпили за загальноосвітніми школами. Але це не спеціалізовані зали, де ми можемо ходити з апаратурою. Це буде дуже складно, — бідкається Олександр Кузьмов. — Почався чемпіонат України з фехтування, відбіркові змагання для участі в першості Європи. Дітям треба готуватися. А ми зачиняємо для них зали...» Ускладнює ситуацію і погода — рясний дощ, який прогнозують і на вихідні, заливає постраждале горище.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати