Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Тисячі українців хочуть до... поліції

З 19 січня працює Координаційний центр із підготовки співробітників патрульної служби Києва
21 січня, 12:57
ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

За першу добу охочі охороняти порядок заповнили майже чотири тисячі анкет — щоправда, більшість надсилає їх електронною поштою. При цьому, загалом наберуть близько двох тисяч патрульних поліцейських. Координаційний центр працює у столичному Будинку вчителя.

Заповнюють анкети і дівчата, і хлопці. Серед них — студенти, випускники навчальних закладів при МВС, менеджери, які через кризу втратили роботу. Аліна Островерхова вчиться у Києві, але сама з Луганської області. «Робота у патрульній службі — можливість щось змінити у житті. Наразі працюю офіціантом та вчусь на економіста. Рідні розповіли про набір до патрульної служби, вирішила спробувати. Колись замислювалась про працю у правоохоронних органах. Тут є перспективи, до того ж, обіцяють гарний соцпакет», — ділиться Аліна.

Анкета — перший етап відбору до патрульної служби. До 1 березня тих, хто його пройде, запросять на тестування, де перевірять фізичні та моральні якості. Потім протягом двох місяців у спеціальному центрі триватиме тренінг, після якого — ще одне тестування. Тільки потім людина може стати працівником патрульної служби. Серед основних вимог до кандидатів — вік від 21 до 35 років, повна загальна середня або вища освіта, водійське посвідчення категорії В, відсутність судимості, вільне володіння українською мовою.

Реформу у структурі МВС підтримує уряд та Державний департамент Сполучених Штатів Америки. «Для втілення реформи з США в Україну приїдуть кращі американські консультанти, — запевнив посол США в Україні Джеффрі Пайєтт. — Найважливіші принципи нової патрульної служби: жодної корупції, прозорість, звітність, верховенство права. Ми сприятимемо створенню такої структури у Києві, аби вона стала зразком для інших міст України, і будемо робити це у співпраці з європейськими партнерами».

Нові патрульні працюватимуть на вулицях столиці з червня. «Все одразу не вийде, але, як тільки будуть людські ресурси і обладнання для навчання поліцейських в інших містах, зміни почнуться і там», — каже заступник міністра внутрішніх справ Ека Згуладзе.


Джеффрі Паєтт, посол США в Україні:

Ми підтримуємо позицію Президента Порошенка, коли він сказав, що хоче бути президентом миру, не президентом війни, але ми визнаємо також право України захищати свою суверенну територію. Ми дуже стурбовані ескалацією військових дій, які, на нашу думку, спровоковані Росією і підтримуються бойовиками в останні дні...

(Інтерфакс-Україна)

 

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати