Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Вадим Новинський: «Ми точно не погодимося на коаліцію з БПП… Потрібні нові вибори»

03 листопада, 11:12
ФОТО МИХАЙЛА МАРКІВА

В Україну повернувся депутат Опозиційного блоку (ОБ) Вадим Новинський. У телефонній розмові він розповів «Дню» деталі справи, на допит по якій його викликають в Міністерство внутрішніх справ (МВС) України:

— Повістка стосується розслідування по справі компанії (мережа супермаркетів «Амстор»), де я є кінцевим беніфіціаром. Після подій у Раді мені подзвонив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков і сказав: «Йдеться про 2-3 технічні питання, які стосуються слідства у справі про мережу супермаркетів «Амстор».  Я  маю там виступати як  свідок». Натомість все це перетворили у шоу. Хоча можна було спокійно передати повістку як робили до того: у комітет приходили повістки з  ГПУ і я дисципліновано ходив на всі виклики слідчого, не прикривався депутатським  мандатом.

— У яких  справах вас раніше викликали  в ГПУ?

— У справі про митрополита Володимира, про розстріл на Майдані, по Сухолуччю.

— Ваші подальші дії?

— Візит в МВС, отримаю повістку, піду до слідчого і дам свідчення. Я нікуди не збираюся тікати з України.

Це — спектакль, розіграний владою, щоб показати, що б’ють не тільки по  «патріотам».

— Як  думаєте, що стоїть за арештом Корбана? Ви ж його маєте на увазі?

— Так, його. Не думаю, що в його випадку це боротьба з корупцією. Я його знаю давно. Він би цього не зробив. Останнім часом Корбан дуже багато критикував Президента і це може бути причиною.

— Наразі триває підготовка до другого туру голосування за мерів у ряді міст,  в тому числі, Дніпропетровську. Інформаційний простір переповнений повідомленнями, що влада допомагає Вілкулу.

— Не думаю, що це так. Влада і БПП зараз  бореться  з  ОБ «без правил». Характерний приклад - вибори в Маріуполі, де всі представники  коаліції   заблокували і зірвали вибори.

— Але  ж ви не заперечуватимете, що по Дніпропетровську є питання стосовно виборчих комісій, які наче б то формувалися на користь Вілкула, про використання адмінресурсу. Складається враження, що Порошенко  намагається допомогти вашому кандидату сісти  в мерське крісло.

—  Тоді можна сказати, що сьогоднішніми діями (повістка і арешт  Корбана. -  Авт.), Порошенко допомагає  прийти в крісло  мера  Дніпропетровська і Філатову. Точно так, як допомагали стати мером Кернесу, коли не реєстрували  ОБ, хоча він і так би отримав перемогу.

— Наразі в парламенті активно обговорюється створення до нового року широкої коаліції за участю Опозиційного блоку. Ви об’єднуватиметеся?  

— Ми точно не погодимося на коаліцію з БПП. Потрібні нові парламентські вибори і тоді на базі них будувати коаліцію. Чому? Тому, що обіцяних  урядом реформ,  як не було,  так і немає.  Тим часом ситуація в економіці  погіршується  з кожним днем.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати